Elokuvat


Pokémon 4ever - Matka aikojen halki


Pokémon 4ever - Matka aikojen halki

ELOKUVAN TÄHTI-POKÉMONIT

MERKITTÄVÄT IHMISROOLIT

セレビィ時を超えた遭遇, Celebi: a Timeless Encounter ~ 2001
Pokémon 4Ever - Celebi, the Voice of the Forest ~ 2002
Pokémon 4ever - Matka aikojen halki ~ 2004
Elokuvan juoni: (*spoilerivaara*)
40 vuotta menneisyydessä nuori poika, Sam, kulkee metsikön läpi, saatuaan ensin vanhalta naiselta leipää ja varoituksen villeistä, harvinaisista Pokémoneista. Sam jatkaa kuitenkin matkaansa metsään tietämättä sitä, että samaan aikaan samaisessa metsässä Pokémon-metsästäjä jahtaa pientä legendaarista Celebi-Pokémonia. Sam törmää sekä Celebiin että metsästäjään, ja Samin puolustaessa Celebiä, Celebi teleporttaa itsensä ja Samin tulevaisuuteen.

Neljäkymmentä vuotta myöhemmin sama metsästäjä värvää Iron-Masked Marauder-nimisen Rakettiryhmän jäsenen käyttämään erikoista Poképalloa, Dark-palloa, pyydystääkseen Celebin. Hän lähtee matkaan samaiseen metsään missä Celebi aiemmin nähtiin, mukanaan vahva Tyranitar.

Samaan aikaan läheisessä kylässä Brock ja Misty odottavat Ashia laiturilla. Ash on juuri Pokémon-ottelussa, mutta kiiruhtaa ystävysten luokse sen jälkeen. Hän ehtii juuri ja juuri laiturilta lähtevälle lautalle. Ystävysten keskustellessa, Pikachu huomaa harvinaisen Pokémonin, Suicunen, metsikössä. Lauttamatkan päätyttyä ystävykset soittavat professori Oakille ja kuvailunsa perusteella Ash saa selville Pokémonin todella olleen harvinainen Suicune. Ash kysyy Oakilta onko hän nähnyt Suicunea, mutta Oak ei ehdi vastata, koska Ashin täytyy kiirehtiä jatkamaan matkaansa. Ash jatkaa matkaansa vedellä, eri veneellä, läpi synkän metsän. Ash ja kumppanit törmäävät joen päässä vesiputoukseen, joka saa Mistyn miettimään matkan jatkosuunnitelmia. Veneen kapteeni saa kuitenkin muutettua veneen muotoa niin, että kolmikko saadaan turvallisesti vesiputouksen päälle ja metsässä sijaitsevaan pieneen kylään.

Ystävykset jatkavat matkaansa päätyen lopulta saman metsän juureen, jossa Sam seikkaili 40 vuotta sitten. He kohtaavat myös Samin tapaaman naisen, joka on ikääntynyt selvästi. Nainen kysyy Ashilta suuntaako hän metsään ja Ash vastaa myöntävästi. Ash ei välitä naisen ohjeista ja suuntaa suuna päänä metsään perässään Misty ja Brock. Syvällä metsässä puut alkavat hohtaa sinisinä, samalla tavalla kuin Celebin matkatessa ajassa. Yhtäkkiä Sam ilmestyy Celebi sylissään samaan paikkaan mistä hän katosi 40 vuotta sitten. Ash, Misty ja Brock huomaavat tajuttoman Samin ja vievät hänet vanhan naisen luokse. Celebi ehtii viilettää piiloon ylimääräisiltä katseilta.

Kun Ash ystävineen ja Sam palaavat talolle, Sam herää, työntäen Ashin sivuun vaatien tietää missä Celebi on. Vanha nainen tunnistaa Samin ja kertoo heille asian oikean laidan. Kun Sam katosi 40 vuotta sitten, vanha nainen on säilyttänyt Samin luonnosvihkon ja palauttaa sen hänelle selittäen, kuinka kauan Sam on ollut kadoksissa. Sam lupaa itselleen, että palaa takaisin metsään ja auttaa Celebiä, ja Ash, Misty ja Brock lupautuvat myös auttamaan.

Metsässä he huomaavat hävityksen, jonka Iron-Masked Marauder on aiheuttanut koneillaan. Pian Ash ja Sam löytävät Celebin piilopaikan, mutta Celebi ei huoli heidän apuaan. Vähitellen Ash ja Sam saavat Celebin kuitenkin rauhoittumaan ja tulemaan heidän mukaansa. Juuri kun Ash huomaa kylän olevan lähellä, Marauder ilmestyy ja hyökkää. Toverukset pääsevät kuitenkin karkuun, mutta Celebi on jo selvästi loukkaantunut.

Mistyn vääntynyt polvi saa joukon pysähtymään ja Marauderin Dark-Pokémonit saavat heidät kiinni. Sekä Ash että Sam käyttävät Pokémonejaan pahiksen Pokémoneja vastaan ja voittavat. Ash ja muu joukko matkaavat syvemmälle metsään, missä sumu yllättää heidät. He löytävät tiensä järvelle, jonne Sam asettaa Celebin. Celebi paranee puhtaan veden vaikutuksesta täysin ja lentelee iloisesti kaverusten ympärillä. Se leikkii heidän kanssaan, ja kaikki tuntuu olevan toistaiseksi hyvin. Myöhemmin Ash ja Sam puhuvat keskenään Pokémoneista Pikachun ja Celebin leikkiessä keskenään. Sam näyttää Ashille luonnosvihkoaan, jota Ash vertaa PokéDexiinsä. Sam piirtää luonnosvihkoonsa uuden kuvan Pikachusta ja Celebistä nukkumassa.

Aamulla joukko suuntaa jälleen kohti kylää, mutta Marauder yllättää heidät taas. Tällä kertaa kouluttajien Pokémoneista ei ole vastusta, ja Celebi päätyy Dark-palloon tehden Celebistä vähitellen hirviömäisen voimakkaan olennon, joka tottelee Marauderin käskyjä. Celebin tuhotessa metsää, Marauder kerää ympärilleen paljon metsän rippeitä ja muodostaa niistä ympärilleen kookkaan, voittamattoman olennon. Kaukaisuudessa Suicune, että vanha nainen kylässä seuraavat tätä tapahtumaa huolestuneina.

Lopulta Suicune rientää apuun ja sen avulla Ash saa Celebin vapautettua Dark-pallosta, jolloin Marauderin luoma olento särkyy järveen. Ash ja Sam kohtaavat Suicunen järven rannalla ja huomaavat Celebin olevan todella heikossa kunnossa. Brock ehdottaa Celebin asettamista järveen, mutta se ei tehoa, koska järven puhdas vesi on tahriintunut äskettäisten tapahtumien vuoksi. Suicune kuitenkin käyttää voimiaan ja puhdistaa järven. Ash asettaa Celebin uudestaan järveen, mutta se ei tehoa vieläkään. Ashille valkenee, että Celebi on kuollut. Kyläläiset vuodattavat kyyneleitä ja Sam toteaa vihaisesti, ettei Celebi voinut itselleen mitään, sillä se oli Marauderin vallan alla. Myös hän alkaa itkemään, kuten myös Ash ja hänen ystävänsä.

Yhtäkkiä kirkas valo alkaa loistamaan taivaalla, joka lopulta muuttuu pieneksi portaaliksi. Sen kautta useita Celebejä ilmestyy: ne nostavat Celebin valoon ja antavat sille energiaa. Muut Celebit matkustivat ajassa tähän aikaan pelastaakseen lajitoverinsa. Celebi paranee täysin ja alkaa lentelemään järven yllä samalla kun portaali sulkeutuu kirkkaan valon välähdyksellä.

Pian Marauder yllättää joukon jälleen, vieläkään luovuttamatta. Hän kaappaa Celebin ja selässään olevan rakettirepun avulla nousee ilmaan ja pyrkii karkuun. Ash tarttuu hänen jalkaansa ja käskee Pikachua käyttämään sähköhyökkäystään. Sen voimasta raketit räjähtävät ja kaikki putoavat korkeuksista. Ash ja Pikachu tietävät, etteivät tule selviämään pudotuksesta, kunnes Celebi käyttää voimiaan ja pelastaa toverukset pulasta.

Järvellä kumppanukset hyvästelevät Suicunen samalla kun Celebi valmistautuu matkustamaan ajassa 40 vuotta taaksepäin, viedäkseen Samin takaisin sinne, mistä hän alunperin lähtikin. Kun Ash hyvästelee Samin, he lupaavat, että tapaavat vielä joku päivä uudestaan. Kaikki ovat surullisia Celebin ja Samin lähdöstä, mutta pian Ash, Misty ja Brock jatkavat matkaansa ja päätyvät jälleen puhelimen ääreen professori Oakin kanssa. He kertovat todella kohdanneensa Suicunen ja Misty mainitsee heidän nähneen vielä Celebinkin. Oak huomaa Ashin surullisen ilmeen ja kysyy mikä pojalla on hätänä. Ash kertoo saaneensa juuri uuden hyvän ystävän, jota hän ei varmaan näe enää koskaan. Oak kuitenkin lohduttaa Ashia kertomalla, että hän ja Sam tapaavat varmasti vielä joskus. Puhelun jälkeen Misty ihmettelee miten Oak tiesi pojan nimen olleen Sam, mutta sen suurempia miettimättä, kolmikko rientää juuri lähtevään lauttaan.

Palataan vielä hetkeksi professori Oakin laboratorioon, missä Oak tutkiskelee omaa, vanhaa luonnosvihkoaan. Puhuen itsekseen hän mainitsee muistavansa kaiken kuin se olisi tapahtunut vasta eilen. Samalla hän paljastaa luonnosvihkostaan kuvan, jossa Pikachu ja Celebi nukkuvat. Paljastuu, että Sam oli todellisuudessa professori Oak menneisyydestä.


Pikachu-lyhytelokuva

Pikachu's PikaBoo

LYHYTELOKUVAN TÄHTI-POKÉMONIT

ピカチュウのドキドキかくれんぼ, Pikachu's Exciting Hide-and-seek
Pikachu's PikaBoo
Ei esitetty Suomessa
Lyhytelokuvan juoni: (*spoilerivaara*)
Pikachu, Togepi ja muut Ashin Pokémonit pitävät hauskaa rannalla, kukin omalla tavallaan. Leikittyään jonkin aikaa Togepi huomaa joukon Corsoloita, ja alkaa seuraamaan niitä mereen. Pikachu yrittää hätääntyneenä pelastaa Togepin, mutta onneksi vedestä nousee Wailmer, joka nostattaa Togepin ilmaan. Yanma laskee Togepin maahan ja sen lentäessä metsään, muut Pokémonit seuraavat sitä päätyen lopulta kartanon juurelle.

Kartanolla Larvitar, Granbull ja Kecleon pitävät huolta, että kartanon piha on siisti ja turvallinen. Ne korjaavat epäkohtia pihalla samalla, kun Pokémon-joukko saapuu paikalle. Togepi alkaa seuraamaan pomppivaa Sunkernia pudottaen kiven, jonka Larvitar oli juuri siirtänyt. Larvitar suuttuu Togepille, mutta Pikachu puolustaa tätä. Toisin kuin Larvitar, Granbull ja Kecleon ovat iloisia uusista kavereista, ja ne kutsuvat pian muitakin metsän Pokémoneja pihalle.

Pikachu yrittää saada Larvitaria mukaan rientoihin, mutta Larvitar ei voisi vähääkään välittää. Pikachun mielestä olisi kiva pelata piiloleikkiä, ja muut Pokémonit ovat ideasta innoissaan. Pikachu joutuu ensimmäisenä laskemaan muiden Pokémonien etsiessä itselleen piilopaikkaa. Ainoastaan Togepi haluaa jäädä Pikachun luokse, mutta Bulbasaur ottaa Togepin mukaansa piiloon.

Oddish piiloutuu ensimmäisenä kaivautuen maahan niin, että vain sen lehdet näkyvät. Bulbasaur rientää Azurillin ohitse ja laskee Togepin maahan. Granbull ja Cyndquil juoksevat ohi ja Togepi päättää seurata niitä. Samaan aikaan Sunflora yrittää etsiä itselleen piilopaikkaa piiloutuen erilaisten kukkien joukkoon. Sandshrewn ja Kecleonin pitävät tätä ovelana ja hauskana vetona. Kecleon piiloutuu seinään viereen muuttaen itsensä näkymättömäksi. Bulbasaur piiloutuu maan alle.

Totodile ja Donphan etsivät kuumeisesti itselleen hyvää piilopaikkaa samalla, kun Granbull, Cyndaquil, Psyduck, Azurill ja heitä seuraava Togepi juoksevat porraskäytävään. Granbull ja Cyndaquil jatkavat toisetkin portaat ylös samalla kun Psyduck ja Togepi kääntyvät vasemmalle ja Azurill oikealle. Kaikki Pokémonit etsivät itselleen sopivaa piilopaikkaa ahtaimmistakin paikoista.

Pian Pikachu lopettaa laskemisen ja aloittaa Pokémonien etsimisen. Larvitar katsoo vihaisesti kulman takaa. Samaan aikaan Meowth ja Wobbuffet leikkaavat nurmikkoa. Meowth mainitsee työn olevan rentoa ja helppoa, kunnes yhtäkkiä ruohonleikkuri hajoaa. Pikachu jatkaa Pokémonien etsimistä ja hoksaa Sunfloran kukkapuskassa. Toisena se löytää Sandshrewn seinämän vierestä. Seuraavaksi Pikachu löytää Totodilen suihkulähteestä. Larvitar piileskelee Donphanin takana ja työntää tämän esille, jolloin Donphan on neljäs Pokémon, jonka Pikachu löytää. Pikachu siirtyy kartanon sisätiloihin. Pikachu löytää Togepin sohvalta ja Cyndaquilin takasta.

Samaan aikaan Larvitar polkee vihaisena maata ja potkaisee pienen kiven suoraan ruohonleikkuriin. Ruohonleikkuri sekoaa ja se alkaa jahdata Pokémoneja vauhdilla takaa. Ruohonleikkuri jahtaa Pokémoneja ympäriinsä lopulta iskeytyen ja pysähtyen labyrintin umpikujaan. Juuri kun Pokémonit luulevat olevansa turvassa, ruohonleikkuri ampaisee jälleen ja jahtaa Pokémoneja uudestaan. Vihdoin Larvitar saa ajatuksen ja kokoaa Pokémonit luokseen. Ne kokoavat yhdessä ruohonleikkurille radan puunrungoista. Pikachu saa ruohonleikkurin radalle, mutta Psyduck työntää leikkurin vahingossa pois radalta. Herännyt Bayleef auttaa leikkurin takaisin radalleen, jonka kautta se päätyy vajaan. Siellä ruohonleikkuri temppuilee jonkin aikaa, kunnes ajautuu ulos, hajoaa ja simahtaa lopullisesti. Pokémonit iloitsevat.

Pokémonit kunnostavat pihan ruohonleikkurin tuhojen jäljiltä, ja lopulta myös Larvitar suostuu leikkimään piiloleikkiä muiden Pokémonien kanssa. Tällä kertaa Larvitar joutuu laskemaan, ja auringon laskiessa Pokémonit rientävät piiloon.


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.