Elokuvat


Pokémon-elokuva: Viidakon salaisuudet


Pokémon the Movie: Secrets of the Jungle

ELOKUVAN TÄHTI-POKÉMONIT

MERKITTÄVÄT IHMISROOLIT

劇場版ポケットモンスター ココ, Pocket Monsters the Movie: Koko ~ 2020
Pokémon the Movie: Secrets of the Jungle ~ 2021
Pokémon-elokuva: Viidakon salaisuudet ~ 2021
Elokuvan juoni: (*spoilerivaara*)
Villi Zarude-joukko aiheuttaa meteliä metsässä, anastaen marjoja muilta metsän Pokémoneilta. Lauman siirtyessä eteenpäin yksi Zarude jää jälkeen aistittuaan jotain syvemmällä metsässä. Zarude löytää lammelta hylätyn ihmisvauvan. Aiottuaan ensin jättää vauvan omiin oloihinsa, vauva tarrautuukin Zarudeen kiinni ja Zarude huomaa olevansa ihmislapsen kanssa jumissa. Zarude vie vauvan laumansa luokse, mutta lauman muut jäsenet eivät hyväksy vauvaa: yksi tärkeimpiä Zaruden sääntöjä on se, ettei niiden kotiin Pyhälle Puulle saa tuoda ulkopuolisia, sillä tämä voi tahrata ympäristön, jota Zarudet ovat voimillaan ylläpitäneet. Pyhä Puu ja sitä ympäröivä vesi ovat Zaruden voimavara ja ulkopuolisen tuominen laumaan uhkaa sen hyvinvointia. Lapsen löytänyt Zarude päättää vastoin muiden lajitoveriensa painostusta lähteä laumasta ja etsiä vauvan vanhemmat. Muut laumalaiset nimittävät Zaruden petturiksi.

Zarude ei löydä lapsen vanhempia, mutta löytää heidän entisen kotinsa. Raunioista Zarude löytää vanhemmille kuuluneen lakanan, jonka ripustaa kaulalleen. Zarude lopulta kasvattaa pojasta metsän eläjän, jonka nimeksi muotoutuu Koko. Koko kutsuu Zarudea isäkseen.

Ash ja Pikachu ovat seikkailuillaan löytäneet tiensä samaiseen metsään, missä Zarude ja Koko elävät. Ash yrittää pyydystää metsän Pokémoneja huonolla menestyksellä, kunnes törmää biotooppitutkija Kareniin. Myös Rakettiryhmä on lähistöllä ja he selvittävät, että Karenin tutkimusryhmää johtaa professori Dr. Zed, jonka tutkimukset keskittyvät veden ominaisuuksiin: erityisesti metsän lähteistä löytyviin vaikutuksiin ja niiden yhteyksiin Pokémonien ja ihmisten välillä.

Koko ja Zarude istuttavat siemenen, toivomuksenaan siitä kasvavan joskus hedelmiä tuottava puu. Yhtäkkiä Koko rientää selvittämään villin Pangoron ja Flygonin välistä tappelua. Koko huomaa Flygonin siiven olevan vaurioitunut, ja johdattelee Pokémonin Zarude-lauman Pyhän Puun lähteelle, jolla on parantava voima. Flygon parantuu, mutta Koko kohtaa Zarude-lauman jäsenen, jonka kanssa ajautuu tappeluun. Zarude ei edelleenkään hyväksy ihmis-Kokoa reviirilleen. Isä-Zarude saapuu paikalle pelastamaan Kokon pinteestä, mutta samalla nuhtelee poikaa, sillä kyseiselle alueelle ei hänellä ole asiaa. Zarude muistuttaa Kokoa Zarude-säännöistä, mutta Koko turhautuu ymmärtäessään, ettei itse ole tai voi koskaan olla Zarude - hän on selkeästi jotain muuta. Koko lähtee omille teilleen ja putoaa jokeen.

Ash pelastaa Kokon ja vie tämän Pokémon-keskukseen. Herättyään Koko on hämillään ympäröivistä ihmisistä ja liikenteestä, ja aiheuttaa paikallisen kouluttajan Drednawn riehaantumisen. Ash ja Pikachu yrittävät rauhoittaa Drednawn, kunnes Koko pysäyttää Pokémonin paljain käsin. Ash ihmettelee tapahtunutta, kun Koko yrittää rientää karkuun. Lopulta Ash saavuttaa Kokon, joka on hämillään Poképalloista ja ympäröivästä kaupungin vilinästä. Koko vähitellen tutustuu Ashiin ja alkaa huomata yhtäläisyyksiä itsensä ja Ashin välillä. Yhteistä kieltä ei aluksi ole, mutta Pikachun kautta kommunikointi onnistuu.

Ash esittelee Kokolle kaupungin nähtävyyksiä sekä opettaa "ihmisyyttä" hankkimalla Kokolle vaatteet, esittelemällä Pokémon-otteluiden salat sekä syömällä yhdessä jäätelöä. Päivän päätteeksi Koko näyttää omat kyntensä Pokémonien ymmärtämisessä pelastaen jumiin jääneen Falinksin, joka esti kaupungin ilotulitukset. Myöhään illalla kaupunki sytyttää ilotulitteet ja samalla Ash saa kuulla Celebistä, jonka kunniaksi ilotulitus on järjestetty. Celebi on toiveiden täyttäjä, jota kaupungin vanhimman mukaan ei ole näkynyt pitkään aikaan. Hän uumoilee, että metsässä on tapahtunut jotain, ja siksi Celebiä ei ole näkynyt. Vanhin kertoo myös vanhasta uskomuksesta, jonka mukaan metsässä on piilossa muna, jonka Celebi on tuonut tulevaisuudesta.

Samaan aikaan metsässä Zarude odottelee Kokoa kotiin. Kaupungissa Koko havahtuu ikävöimään isä-Zarudea, ja suuntaa Ashin kanssa metsään. Koko kohtaa Zaruden, joka moittii poikaa tuodessaan ihmisiä metsään. Koko ajautuu riitelemään Zaruden kanssa ja on nyt ymmärtänyt olevansa ihminen, eikä yksi Zarudeista, kuten hänelle on aina uskoteltu. Riidan päätteeksi Zarude paljastaa Kokolle totuuden: Zarude ei ole hänen oikea isänsä, ja Koko on todella ihminen. Zarude johdattelee Kokon ja Ashin rakennukseen, jonka oletti kuuluvan Kokon vanhemmille. Zarude kertoo, ettei löytänyt Kokon vanhempia eikä voinut jättää Kokoa yksin, ja siksi adoptoi tämän. Paljastettuaan kaiken, Zarude antaa Kokolle kuvan biologisista vanhemmistaan, vauvana kaulassaan kantaman riipuksen ja kehottaa Kokoa seuraamaan sydäntään, kunnes poistuu paikalta.

Kaupungissa, Dr. Zedin laboratoriossa, Rakettiryhmä tutkii professorin aiempia tutkimuksia tietokoneelta. Käy ilmi, että kymmenen vuotta sitten tehdyssä tutkimuksessa on jotain epäilyttävää. Rakettiryhmä kerää salaista tietoa kovalevylle professori Zedin huoneesta, mutta saatuaan latauksen valmiiksi, villi Cramorant saapuu paikalle, hotkaisee kovalevyn ja lentää tiehensä.

Koko ja Ash penkovat tavaroita rakennuksessa, johon Zarude heidät toi. Ash löytää kulkukortin, jossa on sama merkki kuin tutkija-Karenin takissa. Kaksikko päättää suunnata laboratorioon saadakseen lisää tietoa. Samoihin aikoihin Zarude asettuu Pyhän Puun äärelle, ja laumansa vanhin saapuu paikalle todetakseen, ettei Celebiä ole näkynyt pitkään aikaan. Zarudet pohtivat, kuinka Celebi ei ole näyttäytynyt sen jälkeen, kun Kokon kasvattanut Zarude saapui laumaan ja päätti adoptoida Kokon. Mahtaako tapahtumilla olla jonkinlainen yhteys? Zarude siirtyy muistelemaan menneitä: se muistelee hetkeä, kun Koko löysi loukkaantuneen Ruffletin. Zarude paransi Ruffletin Jungle Healing-kyvyllään, joka on jokaisen Zaruden erikoisuus, mutta vaatii heiltä paljon energiaa. Siksi sitä käytetään vain tarpeen vaatiessa.

Seuraavana aamuna Koko ja Ash saapuvat Dr. Zedin laboratoriolle ja näyttävät professorille kuvaa Kokon vanhemmista. Dr. Zed tunnistaa henkilöt ja toteaa heidän olleen johtoasemassa laboratoriolla, ja heidän poikansa - eli Kokon - oikean nimen olevan Al. Dr. Zedin mukaan Kokon vanhemmat olivat ensimmäiset, jotka löysivät metsästä Pyhän Puun ja sitä ympäröivän, parantavia voimia kantavan lähteen. Kokon vanhemmat kuitenkin kuolivat liikenneonnettomuudessa kymmenen vuotta sitten ja heidän mukanaan katosi Pyhän Puun tutkimustiedot, ja samalla Alin/Kokon luultiin menehtyneen. Dr. Zed skannaa Kokon kantaman riipuksen ja yllätyksekseen löytää siitä vanhempien mukana kadonneet tiedot. Asiat käyvät Kokolle raskaiksi ja hän karkaa paikalta, Ash kannoillaan. Koko suuntaa Pyhän Puun juureen, kun Ash yrittää seurata häntä metsässä.

Puun juurella Koko pohtii olemassaoloaan ja miettii, miksi hänet jätettiin metsään. Yhtäkkiä Dr. Zed rymyää paikalle Pyhän Puun lähteelle massiivinen koneisto ja tutkijajoukko mukanaan. Koko kohtaa Dr. Zedin ja käy ilmi, että professori oli kiinnittänyt Kokoon jäljityslaitteen tämän poistuessa laboratoriosta ja siten löytänyt tiensä puun juurelle. Raivostunut Koko yrittää estää Dr. Zedin aikeet, mutta hänestä ei ole vastusta professorin roboteille. Ash ja Pikachu saapuvat paikalle pelastamaan Kokon pinteestä, mutta lopulta Dr. Zed saa pojat Pokémoneineen kiikkiin pakettiautoon.

Koko karjaisee, ja isä-Zarude havahtuu huutoon. Samaan aikaan myös muu Zarude-lauma huomaa Dr. Zedin tuhoaikeet, ja lähtevät selvittämään tilannetta. Zarude-lauma yhdessä isä-Zaruden kanssa yrittää taistella Dr. Zedin koneita vastaan pelastaakseen kotinsa. Samaan aikaan Rakettiryhmä kohtaa samaisen Cramorantin, joka aiemmin nielaisi heidän kovalevynsä. Ash ja Koko pääsevät ulos pakettiautosta ja Rakettiryhmän juonen avulla Cramorant sylkäisee ulos nielaisemansa kovalevyn. Koko rientää saman tien isä-Zaruden apuun. Ash saapuu myös paikalle, mutta huomattuaan olevansa alakynnessä, joukko pakenee toistaiseksi Dr. Zedin tieltä. He saapuvat Pyhälle Puulle Zarude-lauman keskuuteen ja isä-Zarude osoittautuu olevan vakavasti vahingoittunut.

Dr. Zed saapuu lähteen juurelle ja huomaa Pyhän Puun sisällä olevan valtava määrä energiaa. Professori päättelee, että tämä energia aiheuttaa puuta ympäröivän lähteen parantavan vaikutuksen. Hän päättää kohdistaa hyökkäyksensä kohti Puuta ja osoittaa tällöin todellisen luonteensa: Karenin yrittäessä estellä Dr. Zedin touhuja tämä vain toteaa, että aikoo kerätä Puussa olevan energian keinolla millä hyvänsä. Zarude-lauma päättää pistää vastaan ja Koko sekä Ash ovat mukana puolustamassa Puuta. Isä-Zarude kehottaa Kokoa ja Ashia karkaamaan suojellakseen poikia, mutta pojat ryhtyvät otteluun joka tapauksessa.

Dr. Zed paljastaa, että Kokon vanhemmat löysivät aikoinaan Pyhän Puun, mutta jäädyttivät tutkimusprojektinsa huomattuaan Puun olevan Zarude-lauman koti. Rakettiryhmä alkaa tutkailla takaisin saamansa kovalevyn tietoja ja käy ilmi, että Dr. Zed ei ollut projektin jäädyttämisestä mielissään. Hän itse tahtoi olla vetovastuussa projektista saadakseen parantavan energian omaan käyttöönsä. Paljastuu, että Kokon vanhemmat pakenivat autolla Dr. Zediä tutkimustuloksineen, kunnes auto suistui tieltä ja syttyi tuleen. Viimeisenä tekonaan Kokon vanhemmat pelastivat kyydissä olleen lapsukaisensa jättämällä tämän puron vietäväksi. Dr. Zed vannoi vievänsä projektin päätökseen Kokon vanhempien menehdyttyä.

Taistelutantereelta taakse jäänyt isä-Zarude vetoaa metsän Pokémoneihin saadakseen niiltä apua Pyhän Puun pelastamiseen. Pokémonit eivät ensin innostu ajatuksesta, sillä Zarude-lauma on kohdellut heitä kaltoin aiemmin. Isä-Zarude rukoilee haluavansa vain pelastaa poikansa Kokon, joka on myös metsän Pokémonien ystävä. Samaan aikaan Koko joutuu Dr. Zedin satimeen, kunnes isä-Zarude yhdessä metsän Pokémonien kanssa saapuu paikalle ja ryhtyy vastarintaan. Isä-Zarude ottaa vastaan massiivisen iskun Kokon puolesta ja loukkaantuu entistä enemmän. Zarude-lauman vanhin kehottaa Kokoa viemään Zarude lähteelle parantumaan, kun Ash ja muut Zarudet jäävät ottelemaan Dr. Zediä vastaan. Ash vannoo, ettei anna Zedin viedä Kokon vanhempia toistamiseen.

Koko saa isä-Zaruden lähteelle, mutta sen voimat ovat heikot. Zarude toteaa, että on aina tehnyt kaiken suojallakseen poikaansa ja tuntee nyt todella olevansa isä nyt, kun sillä on vihdoin jotain itseään tärkeämpää elämässä. Zaruden voimat ehtyvät ja Kokon silmät täyttyvät kyynelistä. Koko vannoo, että pelastaa isänsä. Muu Zarude-lauma toteaa, että Koko on vain ihminen, mutta Koko itse tuntee nyt - kerrankin - olevansa Zarude. Pian Koko saa voimaa ympäröivästä metsästä ja onnistuu ihmeen kaupalla suorittamaan itse Jungle Healingin, jonka avulla saa isä-Zaruden virkoamaan. Samaan aikaan Ash ja Pikachu, yhdessä Zarude-lauman avulla, onnistuvat päihittämään Dr. Zedin iskemällä hänen ohjaaman robotin heikkoon kohtaan: sen takaosaan.

Ash, Koko ja muut ryhtyvät korjaamaan Dr. Zedin tuhoja istuttamalla uusia puita metsään - Zarude-lauma auttaa puiden elpymistä kyvyillään. Samalla isä-Zarude toteaa, että kaikki metsän olennot ovat osana sen hyvinvointia, myös ihmiset. Zarude-lauman vanhin kertoo Kokon yhdistäneen ihmiset ja Pokémonit ennennäkemättömällä tavalla ja toteaa myös, että Kokossa on sekä ihmistä että Zarudea. Korjaustoimenpiteiden jälkeen Ash lähtee jatkamaan seikkailujaan, hyvästellen Kokon. Isä-Zarude neuvottelee takaisin Zarude-laumaan liittymisestä, kunnes Koko ilmoittaa haluavansa lähteä seikkailemaan itse ja pyrkiä olemaan silta Pokémonien ja ihmisten välillä. Zarude antaa vastentahtoisesti pojan mennä.

Koko saavuttaa Ashin ja ilmoittaa lähteneensä omalle seikkailulleen. Pian Koko huomaa isä-Zaruden ja muiden metsän Pokémonien saapuneen saattamaan hänet matkalleen. Isä-Zarude toteaa Kokon pystyvän mihin vain, ollen ylpeä pojastaan ja pysyvän aina tämän isänä. Koko rientää metsän läpi kohti uutta tulevaisuuttaan. Zarude jää metsään ja todistaa, kuinka Celebi ilmestyy jälleen, pitkästä aikaa.


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.