Elokuvat


Pokémon-elokuva: Voimalla jokaisen


Pokémon-elokuva: Voimalla jokaisen

ELOKUVAN TÄHTI-POKÉMONIT

MERKITTÄVÄT IHMISROOLIT

みんなの物語, Everyone's Story ~ 2018
Pokémon the Movie: The Power of Us ~ 2018
Pokémon-elokuva: Voimalla jokaisen ~ 2019
Elokuvan juoni: (*spoilerivaara*)
Risa vierailee koulupäivänsä päätteeksi sairaalassa toipuvan veljensä luona. Risa kuulee veljeltään Fula Cityssä järjestettävästä Tuulifestivaalista (Wind Festival) ja saakin veljeltään pyynnön ottaa osaa kyseiseen festivaaliin ja pyydystää siellä veljelleen Pokémonin. Risa ei innostu ajatuksesta, sillä Pokémonit ovat hänelle melko vieras asia, mutta suostuu lopulta tekemään veljelleen palveluksen.

Seuraava päivä koittaa, ja Fula Cityn pormestarin tytär Margo kiiruhtaa parvekkeelleen todistamaan Tuulifestivaalin alkamisen kunniaksi järjestettyä ilotulitusta. Samaan aikaan Pokémon-kouluttaja Ash, yhdessä Pikachun kanssa, ovat myöskin matkalla festivaalialueelle. Festivaalin sykkeeseen ovat löytäneet tiensä myös Risa, sekä vanha rouva Harriet, joka hätistää tiehensä kannoillansa liikkuvat Pokémonit. Tiedemies Toren osoittaa kömpelyytensä pudottamalla sylissä pitämänsä paperit yrittäessään vastata puhelimeen, ja samaan aikaan mies nimeltä Callahan nauttii festivaalin toiminnasta siskontyttönsä Kellien kanssa.

Pokémon Channel-televisiosarjan juontaja hehkuttaa Tuulifestivaalia ja avaa hieman sen taustoja: hän kertoo Fula Cityn olleen aikoinaan köyhää ja karua maata, kunnes legendaarinen Lugia toi mukanaan tuulen huomatessaan paikallisten syvät ystävyyssiteet paitsi toistensa, niin myös Pokémonien kanssa. Paikalliset hyödynsivät Lugian tuomaa tuulta tuottamaan sähköä ja vähitellen nykyinen, menestyvä kaupunki syntyi. Tuulifestivaali juhlii Lugian tekemää ihmettä ja varmistaa, että Lugia tarjoaa tuultaan myös seuraavaksi vuodeksi.

Callahan yltyy jatkamaan tarinaa ja kertoo ympäröivälle yleisölle valtavasta tulipalosta, joka vallitsi vuorilla joitakin vuosia sitten. Callahan omien sanojensa mukaan kutsui Lugian paikalle sammuttamaan palon. Yleisö ilakoi tarinankerronnasta, mutta Callahanin sisar ei arvosta veljensä valehtelua ja liioittelua. Toren seuraa Callahanin esitystä ja voivottelee, kuinka tahtoisi itsekin olla yhtä itsevarma ihmisten edessä.

Harrietin ollessa matkalla kotiinsa, Margo saapuu lähistölle ja törmää vahingossa poikajoukon ylläpitämään limukojuun. Pojat ovat raivoissaan ja tunnistavat Margon olevan pormestarin tytär. Juuri parahiksi Ash saapuu paikalle selvittämään tilanteen, ja samaan aikaan Rakettiryhmä seuraa tilannetta sivusta. Rakettiryhmä päättää jättäytyä Pikachun kidnappaamisesta hetkeksi ja sen sijaan pistää pystyyn mehubisneksen. Margo kiittää Ashia avustaan ja kannustaa Ashia jäämään festivaalin loppuun asti, jotta hän saa mahdollisuuden nähdä Lugian. Margo kertoo myös tärppejä kaupungin laidalla sijaitsevasta Ikuinen Tuli-liekistä (Eternal Flame), joka toimii eräänlaisena majakkana Lugialle. Samalla Margo osoittaa Ashille kaupungin toisella laidalla sijaitsevan hylätyn voimalaitoksen, ennen kuin jatkaa matkaansa.

Callahan seuralaisineen törmäävät Risaan, jonka tyhjä Poképallo herättää ihmetystä Kelliessä. Risa kertoo etsivänsä harvinaista Pokémonia, ja Callahan - osoittaakseen itsevarmuutensa - tokaisee niitä elävän läheisillä vuorilla, jonne Risa lopulta suuntaa. Samaan aikaan kaupungilla julistetaan suuri Pokémon-pyydystyskilpailu alkavaksi, johon Callahan osallistuu Kellien painostuksesta. Samoihin aikoihin Pokémon-tutkimuslaitoksessa Toren taistelee hermojensa kanssa ja stressaa seuraavan päivän esitelmästään. Harriet saapuu paikalle ja säikähtää Torenin Pokémoneja, jolloin pöydällä ollutta liuosta kaatuu naisen päälle. Harriet ärhentelee hetken, kunnes ojentaa Torenille papereita annettavaksi festivaalin järjestäjille. Harrietin poistuessa Callahan saapuu laitokselle. Margo on kaukana kaupungin hulinasta ja juoksentelee metsässä kohti hylättyä rakennusta. Hän on tullut leikkimään Pokémon-ystäviensä Ditton ja Teddiursan kanssa. Lähtiessään hän jättää marjoja rakennuksen edustalle ja lupaa palaavansa pian uudestaan.

Pokémon-pyydystyskilpailu alkaa ja Rakettiryhmä avaa Lum Berry-mehukojun. Ash, Callahan ja moni muu kouluttaja ottaa osaa kilpailuun. Callahan tekee Torenin kanssa sopimuksen: Toren auttaa Callahania pyydystämään Pokémonit korvanappinsa avulla, jos Callahan vastineeksi puhuu yleisölle Torenin seuraavan päivän esitelmässä. Ash ja Callahan pyydystävät Pokémoneja toisensa perään, kunnes Callahan kohtaa vettä pelkäävän Sudowoodon, jota ei tohdi napata. Ihmeissään tästä, Sudowoodo ryhtyy seuraamaan Callahania. Samaan aikaan Ash kamppailee villiintyneen Tyranitarin kanssa, jonka kaulan ympärille on kiristynyt johtoja. Auttaessaan Pokémonin pinteestä, Ash "nappaa" Tyranitarin ystävystymällä sen kanssa, minkä avulla Ash ansaitsee toisen sijan kilpailussa - Callahan on ykkönen.

Kisan jälkeen Callahan huomaa häntä seuranneen Sudowoodon, joka on tykästynyt mieheen, mutta Callahan hätistää sen tiehensä. Samaan aikaan Margo istuu illallispöydässä isänsä kanssa ja tuo esille Zeraoran - isä ei tosin tahdo puhua aiheesta lainkaan. Tänä aikana Risa on kiivennyt vuorille vain kohdatakseen pari metsänvartijaa, jotka varoittavat tyttöä Zeraoran kirouksesta. He kertovat myös että Risan etsimää Pokémonia, Eeveetä, ei täältäpäin löydy, vihastuttaen Risan täysin. Harriet saapuu vihdoin kotiinsa ja yllättää joukon Pokémoneja riehumasta asunnossaan, säikäyttäen naisen pahanpäiväisesti. Päivän päätteeksi Toren tekee lähtöä kotiin, mutta ihmettelee lattialle pudonnutta mustepulloa.

Seuraavana aamuna Risa kohtaa Ashin Pokémon-keskuksessa. Risa muistaa Ashin pärjänneen hyvin edellispäivän kilpailussa ja värvääkin hänet auttamaan pyydystämään Eeveen. Kaksikko suuntaa ulos ja kohtaavatkin pian Eeveen. Ashin ja Pikachun avulla Risa saa pyydystettyä Pokémonin ja alkaa ystävystyä Eeveensä kanssa. Samalla Risa toteaa kokevansa pitkästä aikaa intohimoa johonkin, ja kertoo olleensa ennen pikajuoksija, ennen kuin jalkavaurio pakotti hänet lopettamaan. Ash ja Risa suuntaavat takaisin kaupunkiin huomattuaan poliisien suuntaavan kohti keskustaa.

Herättyään kuistiltaan yhä useamman Pokémonin läsnäollessa, Harriet suuntaa Torenin luokse laitokselle ja kuulee, että edellispäivänä naisen päälle kaatunut litku oli Sweet Scent-uutetta, joka houkuttelee Pokémoneja. Harriet kihisee kiukusta Torenin todetessa, ettei vasta-ainetta ole. Toisella puolen kaupunkia poliisi huomaa pienoisia vaurioita kaupunkin sähköjohdoissa, ja festivaali joudutaan korjaustöiden vuoksi keskeyttämään. Ash, Risa, Callahan sekä muut lupautuvat auttamaan kaupungin korjaamisessa, jotta festivaali pääsisi jatkumaan mahdollisimman pian. Siivouksen lomassa Risa kuulee poikien keskustelevan Zeraoran kirouksesta ja pyytää lisätietoja. Pojat kertovat läheisen metsän olevan kirottu Zeraoran kadottua sieltä suuren metsäpalon seurauksena.

Pian festivaali avataan uudelleen ja Callahan huomaa olevansa myöhässä Torenille lupaamastaan esitelmänpidosta. Callahan pistää juoksuksi ja muut seuraavat häntä. Toren on kuitenkin ehtinyt jo aloittaa esitelmän ja hermostuneena yrittää kompuroida sen läpi. Torenin aikeissa näyttää kuvamateriaaliaan hän näyttääkin väärän klipin, joka paljastaa avunannon Callahanille pyydystyskisassa. Kellie tyrmistyy paljastuksesta ja pettyy enoonsa. Harriet on jäänyt odottelemaan "parannuskeinoa" laitoksen takahuoneeseen, missä paljastaa Rakettiryhmän aikeet pihistää Torenin luomaa uutetta. Rakettiryhmän pako saa aikaan myllerryksen, jonka seurauksena Risan Eevee loukkaantuu ja Rakettiryhmä pääsee pakoon.

Sairaalassa Risa huojentuu kuullessaan Eeveen toipuvan, vaikka siltä katkesikin jalka. Callahan on harmissaan siskonsa ja Kellien päätöksestä lähteä kotiin, ja Toren kertoo poliisille varastetusta Effect Spore-uutteesta. Harriet kehottaa kaikkia lepäämään, ja kaikki suuntaavatkin unten maille samalla, kun Rakettiryhmä hoksaa varastamansa uutteen kadonneen: se on vahingossa tippunut jonnekin trion pakomatkan aikana. Margo on hyvillään siitä, että Tuulifestivaali saapuu vihdoin päätökseensä seuraavana päivänä.

Seuraavana aamuna Fula Cityn tuulimyllyjen huomataan lakanneen pyörimästä: tuuli on kadonnut kaupungista. Myös Ikuinen Tuli on kadonnut. Ash ja Risa suuntaavat tutkimaan liekin katoamista, ja Pikachu haistaa jotain, joka johdattaa heidät Torenin luokse. Toren puolestaan hoksaa Pikachun haistaneen näkymätöntä mustetta - samaa mustetta, jonka Toren oli huomannut läikkyneen labrassaan. Musteen avulla liekin varastaja saadaan kiinni. Näihin aikoihin Margo on löytänyt tiensä jälleen hylätylle rakennukselle, jonka edustalle saapuu pari Pokémon-metsästäjää. He yrittävät napata Ditton ja Teddiursan, kunnes Zeraora ilmestyy puolustamaan ystäviään. Metsästäjät siirtävät huomionsa nyt harvinaiseen Zeraoraan, mutta Ash joukkoineen saapuvat paikalle selvittämään tilanteen. Kengänpohjiin jääneen musteen takia joukko saapui Margon luokse, ja hän paljastuukin olleen Ikuisen Tulen vienyt henkilö.

Pormestari moittii tytärtään, joka avaa tekonsa taustoja. Margo kertoo tutustuneensa Zeraoraan, kun tämä oli pelastanut Margon maanvyörymältä. Zeraora loukkaantui tehdessään tämän, jolloin Margo koki velvollisuudekseen auttaa sitä toipumaan. Margo tahtoi keskeyttää Tuulifestivaalin varastamalla Ikuisen Tulen varmistaakseen, ettei kukaan löydä Zeraoraa. Pormestarin kuullessa tyttärensä tarinan hän myös paljastaa jotain menneisyydestä: vuosia sitten riehunut metsäpalo oli ihmisten aiheuttama. Zeraora oli tuolloin elänyt rauhassa metsässä, mutta päätyi tulen keskellä pelastamaan Pokémoneja ja samalla kasvattamaan inhoaan ihmiskuntaan, jotka ahneuksissaan eivät arvostaneet luontoa. Fula Cityn entinen pormestari keksi tuon jälkeen "Zeraoran kirouksen", jotta ihmiset eivät saapuisi enää metsään häiritsemään sen rauhaa.

Suuri räjähdys keskeyttää muistelemisen, ja sen hoksataan aiheutuneen Effect Spore-uutteesta. Suuri sumupilvi valtaa metsän ja suuntaa kohti kaupunkia, aiheuttaen tuhoa ympärilleen. Ash ja muu joukko päättävät yrittää estää pilven yltämisen kaupunkiin asti, ja Toren kertoo suuren Natural Cure-annoksen estävän Effect Spore-sumun vaikutukset. Harriet ehdottaa hylätyn voimalaitoksen olevan paras tapa levittää vasta-ainetta ympäristöön, paljastaen samalla olleen se, joka kyseisen laitoksen oli rakentanut. Harriet ja Toren suuntaavat kohti keskustaa, kun Ash, Risa ja Margo jäävät hoivaamaan Zeraoraa.

Fula Cityn evakuoinnin keskellä Callahan saa puhelun siskoltaan, joka kertoo jääneensä Kellien kanssa jumiin köysiratavaunun jumittuessa sumupilveen. Callahan järkyttyy toimettomana, kunnes Sudowoodo ilmestyy tarjoamaan apuaan. Callahan vastentahtoisesti ottaa avun vastaan, ja samalla se hyväksyy Sudowoodon osaksi joukkoaan. Toren saapuu tutkimuslaitokselle ja saa vihdoin epävarmuutensa kuriin nostaessaan ääntään kollegoilleen, pyytäen heiltä apua valmistamaan suuren annoksen Natural Cure-uutetta.

Sumu jatkaa kulkuaan ja aiheuttaa räjähdyksiä ja metsäpaloja edetessään. Samalla kun Callahan ja Harriet saapuvat pormestarin luokse, Rakettiryhmä pinkoo sumua pakoon Lum Berry-mehukärryssään ja pääsevät turvaan Torenin tutkimuslaitokselle. Sähkökatkos meinaa tehdä Torenin puuhista lopun, kunnes hän hoksaa Rakettiryhmän Lum Berryt, jotka toimivat myöskin vasta-aineena Effect Sporen vaikutukselle. Zeraora auttaa metsän pulassa olevia Pokémoneja, ja Ash kehottaa Risaa viemään Ikuisen Tulen takaisin paikoilleen, jotta Lugia löytää paikalle samalla kun hän ja Margo jäävät auttamaan Zeraoraa. Risa epäilee itseään jalkavammansa takia, kunnes Eevee kannustaa kouluttajaansa niin, että Risa löytää itsevarmuutensa ja pistää juoksuksi.

Callahan ja Harriet ovat rientäneet kohti hylättyä voimalaa, kunnes suuri tulimeri estää heidän kulkunsa. Tämä saa Harrietin muistelemaan menneisyyttään ja sitä, kuinka hän menetti rakkaan Snubbulinsa suuressa tulipalossa monia vuosia sitten - tämän vuoksi hänestä tuli piittaamaton Pokémoneja kohtaan. Yhteisvoimin joukko pääsee voimalan juurelle, ja Risa on samaan aikaan ehtinyt Ikuinen Tuli kourassaan jo lähelle määränpäätään. Ash ja Margo saapuvat Zeraoran luokse, joka edelleen ihmisinhossaan hyökkää heitä kohti. Ash yrittää lähentyä Zeraoraa ja kertoo haluavansa olla sen ystävä. Zeraora hyökkää, ja Ash ottaa iskun vastaan. Häkeltyneenä ja vaikuttuneena tästä Zeraora heltyy ja hyväksyy Ashin ystäväkseen.

Toren saa uutteensa valmiiksi ja rientää kohti voimalaa. Harriet ja Callahan yrittävät tällä välin saada pitkään toimimattomana olleen voimalan käyntiin. Fula Cityn pormestari kokee parhaaksi paljastaa totuudet menneisyydestä koko kaupungin kansalle, ja kannustaa kaikkia auttamaan meneillään olevan katastrofin ehkäisemisessä. Saavuttuaan voimalalle, Toren ojentaa vasta-aineen Callahanille, joka onnistuu heittämään aineen valtavan turbiinin eteen. Yhteisvoimin käynnistynyt turbiini levittää aineen ympäristöön, ja lopulta tuhoja tehnyt Effect Spore-sumu saadaan taltutettua. Harriet toteaa kuitenkin, ettei kaikki ole vielä ohi.

Tuli leviää nopeasti, eikä Zeraora parhaista aikeistaankaan huolimatta saa sitä sammumaan. Yllättäen pormestari ja muut kaupunkilaiset saapuvat paikalle tarjoamaan apuaan, johon Zeraora suostuu epäilevästi. Yhteistuumin väkijoukko saa tulen jotenkuten aisoihin, ja Zeraora alkaa vähitellen luottamaan jälleen ihmiskuntaan. Tänä aikana Risa onnistuu lopulta palauttamaan Ikuisen Tulen oikealle paikalleen, jolloin Lugia saapuu paikalle ja tuo mukanaan paitsi tuulen, niin myös sateen. Näin tulipalo sammuu ja kaupunki pelastuu. Pormestari iloitsee Zeraoran ja Lugian pelastaneen kaupungin samalla, kun Lugian tuoma tuuli laittaa tuulimyllytkin jälleen pyörimään kaupungin elpyessä.

Vaikeuksien jälkeen festivaalin viimeinen ilta saadaan käyntiin, ja pormestari julistaa Fula Cityn elävän jatkossa rauhaisaa yhteiseloa Zeraoran kanssa. Yleisö hurraa ja lähettää joukon lyhtyjä taivaalle juhlistaakseen Tuulifestivaalin päättymistä. Lopulta Risa palaa veljensä luokse Eeveensä kanssa, kun Ash ja Pikachu suuntaavat katseensa kohti uutta seikkailuaan.


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.