Elokuvat


Pokémon-elokuva: Valitsen sinut!


Pokémon-elokuva: Valitsen sinut!

ELOKUVAN TÄHTI-POKÉMONIT

MERKITTÄVÄT IHMISROOLIT

キミにきめた!, I Choose You! ~ 2017
Pokémon the Movie: I Choose You! ~ 2017
Pokémon-elokuva: Valitsen sinut! ~ 2017
Elokuvan juoni: (*spoilerivaara*)
Ash, poika Pallet Townista, katselee Pokémon-ottelua televisiosta. Hän ryhtyy unille, valmistautuen seuraavaan päivään, jolloin hän aloittaa oman Pokémon-seikkailunsa. Unissaan Ash heittää herätyskellonsa seinään niin, että se rikkoutuu. Tämä johtaa siihen, että Ash on myöhässä aamun aikataulustaan ja saapuu professori Oakin luokse huomatakseen, että kaikki aloitus-Pokémonit on jo annettu pois. Yksi Pokémon on kuitenkin vielä tarjolla: Pikachu. Näpäkän sähköiskun jälkeen Ash hyväksyy sen aloitus-Pokémonikseen, ja lähtee seikkailemaan Pikachu rinnallaan.

Pikachu ei tunnu juuri välittävän Ashista, joten matkanteko kangertelee heti alusta. Pikachu ei tottele Ashin käskyjä, joten Ashin on turvauduttava iskemään itse kiinni villi-Pokémoneihin. Hän suututtaa vahingossa villin Spearown, joka Pikachua härnättyään saa sähköiskusta. Se kutsuu rinnalleen Spearow-parven, joka jahtaa Ashia ja Pikachua takaa. Ash nappaa Pikachun syliinsä, mutta kaatuu pian väsymyksestä. Ash pyytää Pikachua siirtymään Poképalloonsa, ettei se vahingoittuisi enempää. Pikachu yllättäen hyökkääkin jättimäisellä salamaiskulla Spearow-parveen, karkottaen ne tiehensä. Sään kirkastuessa Ho-oh lennähtää taivaalle ja pudottaa Sateenkaarisiiven (Rainbow Wing) Ashin käteen. Ash ja Pikachu päättävät yhteisen tavoitteen: nähdä Ho-oh vielä joskus uudestaan.

Ashin ja Pikachun yhteistyö alkaa toimia, ja Ash nappaa seikkailullaan Pokémoneja, ottaa osaa otteluihin ja haastaa salipäälliköitä. Hän pysähtyy Pokémon-keskukseen soittaakseen äidilleen, kunnes kuulee jonkun kohdanneen Entein läheisessä metsässä. Ash lähtee takaa-ajoon, ja kohtaa metsässä Verity-nimisen tytön ja tämän Piplupin. Myös Lucarion omistava poika, Sorrel, saapuu paikalle. He kohtaavat Entein, mutta tämä pääsee karkuun. Sorrel poistuu paikalta, kun Ash ja Verity jäävät vielä ottelemaan. Sade kuitenkin yltyy, jolloin he yrittävät etsiä itselleen suojaa. Matkallaan he kohtaavat sateeseen hylätyn Charmanderin, joka osoittautuu Cross-nimisen kouluttajan entiseksi Pokémoniksi. Ash ottaa Charmanderin mukaansa, ja löytää Verityn kanssa suojaa luolasta, missä yllättäen Sorrelkin majailee. Charmander hoivataan kuntoon.

Ash esittelee uusille tuttavuuksilleen Sateenkaarisiipeä. Sorrelin mukaan Ho-oh pudottaa sellaisen vain niille, joiden uskoo ansaitsevan "sateenkaarisankarin" tittelin ja tämän myötä haastavan linnun otteluun. Samaan aikaan varjoissa lymyilevä Marshadow kuuntelee keskustelua. Seuraavana aamuna Charmander päättää liittyä Ashin joukkoon, ja kolmikko lähtee matkaan kohti Mount Tensei-vuorta, kohdatakseen Ho-ohin. Matkan aikana Sorrel paljastaa, että Sateenkaarisiipi menettää värinsä, jos se on pitkään sellaisen hallussa, jolla on kylmä, kova sydän.

Ash päätyy matkallaan ottelemaan Crossin Incineroaria vastaan juuri kehittyneen Charmeleoninsa kanssa. Charmeleon kokee katkeran häviön, jolloin Ash turhautuu ja juoksee pois. Ashin käytös muuttuu, ja hän haukkuu sekä Charmeleonin että Pikachun, ja jää lopulta yksin metsään. Ash tokaisee, ettei tarvitse enää ketään, jolloin Marshadow ilmestyy varjosta ja saa Ashin vaipumaan syvään uneen samalla, kun Sateenkaarisiiven värit tummenevat. Ash näkee unta maailmasta, missä Pokémoneja ei ole lainkaan olemassa. Unessa hän kuulee Pikachun äänen ja hätkähtää hereille, huomaten ystävänsä vierellään. Sateenkaarisiiven värit palautuvat samalla ennalleen.

Matkansa Ashin muut Pokémonit kehittyvät, ystävät kohtaavat Suicunen ja Raikoun, ja Sorrel avaa menneisyyttään kertomalla tarinan Luxraysta, joka kuoli suojellessaan poikaa. Sateenkaarisiiven loisto ohjaa porukan lopulta Mount Tensei-vuorelle. Vuoren juurella he kohtaavat miehen nimeltä Bonji, joka on tutkinut Ho-ohia jo vuosikausia. Joukko saapuu kristalliselle kielekkeelle, missä heitä odottaa Cross. Cross on saapunut haastamaan Ho-ohin, vaikkei olekaan vastaanottanut Sateenkaarisiipeä Ashin tavoin. Crossin Incineroar haastaa Ashin Charmeleonin otteluun, joka kehityttyään Charizardiksi voittaa Crossin. Ärtyneenä Cross nappaa Ashilta Sateenkaarisiiven ja asettaa sen kristalliselle alustalle. Koska siipi oli sellaisen henkilön käsissä, jolla on kylmä sydän, se muuttuu mustaksi ja Marshadow ilmestyy. Ho-ohin kätyrinä tai "agenttina" toimiessaan Marshadow ottaa vallan läheisistä villi-Pokémoneista, jotka hyökkäävät kohti kouluttajia karkottaakseen heidät, sillä värinsä menettänyt Sateenkaarisiipi ei oikeuta Ho-ohin haastamiseen tai "sateenkaarisankarin" nimikkeeseen.

Charizard puolustaa kouluttajia, ja auttaa myös Crossia, joka alkaa vihdoin ymmärtämään asioiden oikean laidan. Ash yrittää saada Pikachua jälleen Poképalloonsa, sillä tilanne käy aina vain hurjemmaksi. Pikachu ei suostu, sillä se tahtoo olla aina Ashin rinnalla. Marshadowin vallassa olevat Pokémonit jatkavat hyökkäämistään kohti Ashia, jolloin hänen kehonsa alkaa kadota. Epätoivoinen Pikachu päästää ilmoille massiivisen salamahyökkäyksen, joka lennättää Marshadowin ja tämän villi-Pokémonit kauemmaksi. Pikachun surressa kouluttajansa kohtaloa, Marshadow huomaa Sateenkaarisiiven myös vähitellen katoavan.

Ash löytää itsensä toisesta ulottuvuudesta, mutta palautuu pian takaisin oikeaan maailmaan - Ho-oh on tuonut pojan takaisin todistaessaan Ashin uhraukset Pikachun vuoksi. Sateenkaarisiipi palautuu myös normaaliksi, ja asettuu kristallialustalle. Ho-oh lennähtää paikalle ja parantaa kaikkien haavat samalla, kun Ash ja Pikachu halaavat toisiaan. Ash pyrkii toteuttamaan tavoitteensa, ja haastaa Ho-ohin otteluun Pikachu rinnallaan.

Myöhemmin, kun kaikki on koettu ja nähty, joukko palaa läheiseen Pokémon-keskukseen. Crossin välit muiden kanssa ovat parantuneet, ja hän poistuu jatkamaan omaa seikkailuaan. Verity lähtee myös omille teilleen, tavoitteenaan tulla kuuluisaksi kouluttajaksi. Sorrel siirtyy myös omille teilleen kohti Kantoa, löytääkseen sikäläiset legendaariset linnut. Ash puolestaan jatkaa omaa kulkuaan Pokémon-mestariksi. Samaan aikaan Bonji tuumii Mount Tensei-vuorella, kuinka Ho-ohin on nyt löydettävä uusi kouluttaja, kenelle lahjoittaa Sateenkaarisiipi, Marshadowin seuratessa varjoissa.


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.