Elokuvat


Pokémon 2: Yhden voimalla


Pokémon 2: Yhden voimalla

ELOKUVAN TÄHTI-POKÉMONIT

MERKITTÄVÄT IHMISROOLIT

幻のポケモン ルギア爆誕, Revelation Lugia ~ 1999
Pokémon the Movie 2000 - The Power of One ~ 2000
Pokémon 2: Yhden voimalla ~ 2000
Elokuvan juoni: (*spoilerivaara*)
Lawrence III on rikas keräilijä, joka toivoo pyydystävänsä legendaariset Articunon, Zapdosin ja Moltresin, ja niiden avulla lopulta myös legendaarisen Lugian kokoelmaansa. Käyttäen massiivista ilma-alustaan, Lawrence suunnistaa tulisaarelle ja pyydystää Moltresin. Tämän tehdessään maailman ilmasto alkaa vähitellen muuttumaan.

Ash, Misty ja Tracey ovat Orange Islands-saarilla ja ovat matkalla seuraavaan määränpäähänsä veneellä, kun yhtäkkiä voimakas myrsky yllättää heidät ja vene ajautuu läheiselle Shamoutin saarelle. Kumppanukset saavat kuulla sään muuttuneen yllättäen, ja sen olevan myrskyisä myös Pallet Townissa. Saarella Ash, Misty ja Tracey tutustuvat asukkaisiin heidän juhliessa vuosittaista Legenda Festivaalia, jossa kunnioitetaan ennustusta: Valittu tulee auttamaan Lugiaa kesyttääkseen legendaariset linnut ja pelastamaan maailman. Paikallinen tyttö Melody valitaan juhlien tähdeksi, vaikka hän aluksi onkin hieman vastahakoinen ajatukselle.

Festivaalin aikaan Melody kertoo Ashin olevan juhlien Valittu ja kertoo hänen roolistaan: Ashin täytyy matkustaa sekä tuli-, jää- että salamasaareen ja löytää kolme lasista kuulaa, jotka edustavat saarten kolmea tyyppiä. Kuulat täytyy tuoda Shamoutin pyhäkölle, missä Melody soittaa kauniin sävelmän, joka päättää festivaalin. Ash lähtee heti matkaan ystäviensä kanssa, mutta ei ymmärrä sään vaarallisuutta. Vene paiskautuu tulisaaren kivikkoon, mutta Ash jatkaa sitkeästi matkaansa tulikuulan toivossa, ja lopulta saa sen haalittua itselleen. Huipulla Ash kohtaa Zapdosin, joka kommunikoi sähköisin liikkein Pikachun kanssa. Pian Lawrence kuitenkin ilmestyy aluksellaan, ja pyydystää Zapdosin sekä veneen että sen matkustajat. Lawrence vapauttaa heidät kaikki aluksensa alimpaan kammioon.

Ash ja kumppanit huomaavat sekä Moltresin että Zapdosin olevan vangittuina samassa kammiossa, ja niinpä he käyttävät Pokémonejaan auttaakseen linnut vapauteen. Vapauduttuaan sekä Moltres että Zapdos hyökkäävät heti Lawrencen alukseen ja tuhoavat sen niin, että se putoaa salamasaarelle. Samalla Ash löytää saarelta salamakuulan. Joukko pakenee veneeseen samalla, kun Moltres, Zapdos, sekä uusi vastustaja Articuno, taistelevat. Suuri vesipyörre kantaa veneen takaisin Shamoutin saarelle, missä ystävykset tapaavat Slowkingin, pyhäkön vartijan, joka pystyy kommunikoimaan telepaattisesti. Slowking näyttää Ashille paikan, johon kuulat täytyy asettaa. Kolme legendaarista lintua hyökkäävät kohti pyhäkköä, mutta yhtäkkiä Lugia ilmestyy pysäyttäen lintujen aikeet. Lugia pystyy kommunikoimaan ystävysten kanssa Slowkingin tavoin, ja se kertoo Ashin olevan ennustuksen oikea Valittu. Ashin täytyy hankkia vielä viimeinen kuula, jääkuula, Articunon saarelta, ja vaikka Ash ensin epäilee kykyjään, lähtee hän lopulta matkaan.

Samalla kun Ash Pokémoneineen ja Lugia suuntaavat kohti jääsaarta, Rakettiryhmä hoksaa taivaalla helikopterin. Helikopterista löytyy Ashin äiti Delia, professorit Oak ja Ivy sekä uutisryhmä. Helikopteri paiskautuu maahan ja Rakettiryhmä löytää helikopterista täytettävän lautan. Hyödyntäen propellia, Rakettiryhmä rakentaa moottorisen ajoneuvon ja auttaa myös Ashia, hänen yllätyksekseen, matkalla kohti jääsaarta. Lopulta Ash löytää viimeisen kuulan ja Lugian avulla hän pääsee takaisin pyhäkölle.

Lawrence yrittää vielä aluksen rippeillään pyydystää Lugian, mutta Lugia käyttää viimeiset voimansa sekä Lawrencen aluksen tuhoamiseen, että kolmen keskenään taistelevan legendaarisen linnun peittoamiseen. Lopulta Lugia vajoaa takaisin meren syvyyksiin. Ash kiiruhtaa pyhäkölle ja asettaa viimeisen kuulan paikoilleen. Pyhäkkö valaistuu ja Melody alkaa soittaa tuttua säveltä. Sävel palauttaa Lugian voimat ja tämä palauttaa tasapainon legendaaristen lintujen keskuuteen. Kyyditettyään Ashia, Lugia palaa takaisin mereen ja kolme lintua palaavat vastaaville saarilleen.

Delia ja professorit saapuvat Ashin ja kumppaneiden luokse tarkistamaan onko kaikki kunnossa. Lawrence poimii aluksensa jäänteistä kortin Mewsta ja päättää aloittaa uuden, pienemmän mittakaavan keräilykohteen. Rakettiryhmä kohtaa Slowkingin, joka mainitsee heidänkin olevan osatekijöitä sankarilliseen lopputulokseen.


Pikachu-lyhytelokuva

Pikachun pelastus

LYHYTELOKUVAN TÄHTI-POKÉMONIT

ピカチュウたんけんたい, The Pikachu Expedition
Pikachu's Rescue Adventure
Pikachun pelastus
Lyhytelokuvan juoni: (*spoilerivaara*)
Ash, Misty ja Tracey päättävät antaa Pokémoninsa leikkiä hetken aikaa vapaana. Tässä ajassa Togepi ehtii kuitenkin kompastumaan ja se putoaa jyrkkää vuorenrinnettä alas koloon. Pikachu, Squirtle, Bulbasaur, Venonat, Psyduck ja Marill seuraavat Togepia koloon ja lopulta koko konkkaronkka päätyy suuren puun luokse. Puu on tuttu Pikachulle, sillä se tapaa siellä pian vanhan ystävänsä, Elekidin.

Elekid johtaa kuusikon Togepin luokse. Togepia luullaan yhdeksi Exeggcuten munista, ja viisi muuta Exeggcuten munaa eivät luovu Togepista. Squirtle huomaa kuudennen munan puuttuvan, ja Togepi on otettu mukaan paikkaamaan sitä. Niinpä Pikachu, Elekid ja muut rientävät etsimään puuttuvaa Exeggcuten munaa, ja Pokémonit jakautuvat eri suuntiin.

Pokémonit kohtaavat joukon tanssivia Bellossomeja, jotka esiintyvät iloisen musiikin tahdissa muiden Pokémonien kanssa. Pikachu ja Elekid pitävät hieman hauskaa niiden kanssa ja samalla ne kohtaavat Meowthin, joka on eksynyt etsiessään leirintäpaikkaa.

Yhtäkkiä syntyy voimakas myrsky, joka aiheuttaa sekasortoa puussa asuville Pokémoneille, ja näin näin ollen saattaa Togepin ja Exeggcuten vaaratilanteeseen. Pikachu ja muut Pokémonit tekevät kaikkensa auttaakseen Togepia ja Exeggcutea, sekä tietysti toisiaan myrskyn kourissa. Pian taivas hälvenee ja myrsky katoaa. Chansey ilmestyy kantaen puuttuvaa Exeggcutea, ja niin kuusi Exeggcutea yhdistyy ja Togepi saadaan takaisin. Exeggcute kehittyy vielä läheisen ruohokiven (leaf stone) avulla Exeggutoriksi, joka on piste i:n päälle rankan kokemuksen jälkeen.

Pikachu ja muut Pokémonit hyvästelevät uudet toverinsa ja palaavat takaisin kouluttajiensa luokse.


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.