Elokuvat


Pokémon-elokuva: Volcanion ja mekaaninen ihme


Pokémon-elokuva: Volcanion ja mekaaninen ihme

ELOKUVAN TÄHTI-POKÉMONIT

MERKITTÄVÄT IHMISROOLIT

ボルケニオンと機巧のマギアナ, Volcanion and the Mechanical Magearna ~ 2016
Volcanion and the Mechanical Marvel ~ 2016
Pokémon-elokuva: Volcanion ja mekaaninen ihme ~ 2018
Elokuvan juoni: (*spoilerivaara*)
Mies ja nainen, Levi ja Cherie ohjaavat alusta, joka kuljettaa mukanaan erityistä säiliötä. He huomaavat Volcanionin, jahtaavan alusta takaa. Levi siirtyy aluksen kannelle häätämään Volcanionin, ja lähettää otteluun Glalien ja Alakazamin. Erikoisen rannekkeen avulla hän saa aikaan Mega Wave-aallon, joka saa Pokémonit megakehittymään. Volcanion valmistautuu otteluun mega-Pokémonien kanssa, kunnes Levi kiinnittää magneettisen renkaan sen toiseen jalkaan. Levi yrittää kiinnittää toisenkin renkaan, mutta sen Volcanion saa väistettyä, vain ottaakseen vastaan Mega Glalien jäähyökkäyksen, joka jäädyttää Volcanionin ja lennättää sen pois aluksen kannelta.

Ash, Serena, Clemont ja Bonnie jatkavat seikkailuaan, ja ovat pysähtyneet kouluttamaan Pokémonejaan. Yhtäkkiä jäätynyt Volcanion iskeytyy maahan ja alkaa sulattaa jäätä kuumalla höyryllään. Höyry valtaa alueen, ja sen hälvettyä Ash huomaa Volcanionin aiemmin väistämän, toisen magneettirenkaan kiinnittyneen itseensä. Volcanion pyrkii jatkamaan matkaansa, mutta huomaa jalassaan olevan renkaan vetävän puoleensa Ashiin kiinnittynyttä rengasta: Ash on magneettisesti kytköksissä Volcanioniin. Ärsyyntyneenä ihmisten läsnäolosta, Volcanion jatkaa alkuperäistä jahtiaan, Ashin roikkuessa mukana. Rakettiryhmä hoksaa tutut kasvot, ja siirtyy Ashin kintereille.

Samaan aikaan läheisessä Azoth Kingdomin linnassa, Levi ja Cherie esittävät haalimaansa säiliötä prinssi Raleighille ja tämän palvelijalle, Alvalle. Säiliö sisältää Magearnan, harvinaisen Pokémonin. Volcanion ja Ash saapuvat paikalle, jolloin Alva käyttää Mega Wave-aaltoa megakehittääkseen Pokémoninsa. Taistelussa Volcanion löytää itsensä jäätyneenä jälleen, jolloin Raleighilla on aikaa kertoa Magearnan historiasta: se on keinotekoinen Pokémon, jonka keksijä Nikola rakensi viisisataa vuotta sitten Azoth Kingdomissa. Samaan aikaan Raleighin sisko, Kimia on ottanut alleen oman aluksensa tarkastellakseen Volcanionia. Volcanion sulattaa jäänsä, ja Ashin Pokémonit ilmestyvät auttamaan. Kaiken hämmingin keskellä Volcanion ja Ash pakenevat, ja saavat napattua Magearnan mukaansa, Alvan ärtymykseksi.

Pian tämän jälkeen Ash kohtaa ystävänsä ja kaikki esittäytyvät Magearnalle. Volcanion yrittää pitää ihmiset loitolla Magearnasta, mutta tämä ei ole moksiskaan ja tutustuu mielellään Ashiin ja tämän ystäviin. Clemont yrittää saada Volcanioon ja Ashiin kiinnittyneitä renkaita irti, tuloksetta. Näinpä joukko on sitoutunut seuraamaan Volcanionia Nebel Plateaulle, Volcanionin ja Magearnan kotiseudulle, minne Volcanion on vannonut vievänsä Magearnan takaisin. Tänä aikana Alva on tutustunut Rakettiryhmään, ja värvännyt joukon omaan käyttöönsä kuullessaan Ashin olevan heille tuttu.

Yön koittaessa, matkalla Nebel Plateaulle, Rakettiryhmä hyökkää aikomuksenaan anastaa Magearna takaisin. Jessie ja James ovat saaneet Alvalta rannekkeet, joilla käyttää Mega Wave-aaltoa, ja hyödyntävät tätä ottelussaan. Ash ja Volcanion pistävät kampoihin, mutta vasta kun Kimia ilmestyy Mega Gardevoirinsa kanssa, päästään Rakettiryhmästä eroon. Kimia liittyy joukkoon ja kertoo, kuinka hänen veljensä Raleigh on äärimmäisen kiinnostunut salaisesta tieteestä, jota keksijä Nikolai harjoitti. Alva päätyi opettamaan poikaa lisää tästä tieteestä ja Azoth Kingdomin historiasta, jolloin Raleigh oppi luottamaan häneen sataprosenttisesti. Kimialla on omat epäilyksensä Alvaa kohtaan, ja uskoo miehellä olevan jonkinlainen taka-ajatus.

Saavuttuaan Nebel Plateaulle, Volcanion kertoo sen olevan turvapaikka Pokémoneille, joita ihmiset ovat kohdelleet kaltoin. Ash ystävineen yrittävät ansaita Pokémonien luottamuksen osoittaen, etteivät kaikki ihmiset ole pahoja. Gulpinin hapolla Ashin ja Volcanionin magneettirenkaat saadaan vihdoin irti, jolloin Volcanion pyytää ihmisiä poistumaan, mutta Ash kieltäytyy. Yhtäkkiä Alva kätyreineen valtaavat Nebel Plateaun ja vangitsevat siellä olevat Pokémonit ja ihmiset. He uhkaavat kiduttaa vankejaan, jos Magearna ei suostu lähtemään heidän mukaansa. Magearnan ei auta muu kuin luovuttaa, jolloin Raleigh innostuu vastaanottaessaan Nikolan suurimman keksinnön itselleen. Alva kuitenkin pettää pojan ja anastaakin Magearnan sydämen, Sielusydämen (Soul-Heart), itselleen, jolloin Magearna käytännössä kuolee. Alva heittää Magearnan tyhjän kehon pois ja suuntaa takaisin Azoth Kingdomiin, kauhistuneen Raleighin seuratessa vierestä.

Ystävykset päättävät hankkia Sielusydämen takaisin elvyttääkseen Magearnan. Alvan tykönä, Meowth ymmärtää, että Magearnan henki on edelleen elossa Sielusydämen sisällä, ja Rakettiryhmä koettaakin anastaa sen pois Alvalta. Tämän huomatessaan Alva hankkiutuu Jessiestä ja Jamesista eroon, pitäen Meowthin panttivankina. Ash ystävineen lentävät Kimian aluksella takaisin Azoth Kingdomiin, kun Volcanion kertoo ensikohtaamisestaan Magearnan kanssa, syventäen yhteyttään Magearnaan. Yllättäen Kimia saa tiedon Alvan aikeista: hän aikoo käyttää Sielusydäntä Azoth Kingdomin puolustusmekanismin, Nikolan aikoinaan suunnitteleman koneen, käynnistämiseen ja saada sen avulla valtakunta valtaansa. Alva saakin käynnistettyä mekanismin, jolloin Azoth Kingdomin linna irtoaa maasta ja kohoaa ilmaan.

Alva yrittää hyödyntää Sielusydämen voimaa käyttääkseen mekanismin aseita karkottaakseen vastustajansa. Tämä ei kuitenkaan onnistu, koska Magearnan henki Sielusydämessä taistelee vastaan. Kimia saa lennettyä linnaan, jolloin Ash ystävineen päästävät Pokémoninsa ulos, valmiiksi otteluun. Käynnistyy massiivinen taistelu ystävysten Pokémonien ja megaevoluutioiden kesken, jonka turvin Ash kumppaneineen suuntaa Alvan luokse ohjaamoon. Alva vangitsee tunkeilijat ja on tässä vaiheessa ymmärtänyt, että Magearnan sielu estää häntä toteuttamasta aikeitaan. Hävittääkseen sielun olemassaolon kokonaan, Alva pakottaa Sielusydämen hyökkäämään Nebel Plateauhun. Alvan Gengar varmistaa, että Sielusydän tottelee, eikä Magearna enää onnistu pysäyttämään hyökkäystä. Järkyttyneenä kotipaikkansa tuhoutumisesta, Magearnan henki katoaa kokonaan Sielusydämestä. Alva hyökkää uudestaan, mutta Pokémonit yrittävät puolustaa kotiseutuaan. Ahdingon keskellä Löllö (Squishy) kerää ympäristöstä voimaa ja muuttuu Complete Forme Zygardeksi, joka pysäyttää hyökkäyksen. Tällä välin Ash ystävineen pääsevät vapaaksi, ja tekevät Alvan aikeista lopun. Alva pakenee rikkoutuneen rakettirepun voimin alla siintävään metsään. Ash sijoittaa Sielusydämen takaisin Magearnan kehon sisään - Magearna herää, mutta koska sielu on kadonnut, sen muisti ja persoonallisuus ovat hävinneet.

Leijuvan linnoituksen ohjaamo tuhoutui hässäkässä, ja se on törmäyskurssilla Nebel Plateaulle. Raleigh ei saa sitä pysäytettyä, joten Volcanion ehdottaa linnoituksen tuhoamista sisäisesti, ennen kuin se törmää tasangolle. Vaarallinen tehtävä ei saa kannatusta, joten sen sijaan aloitetaankin evakuointi. Kun viimeisetkin henkilöt ja Pokémonit on pelastettu linnasta, Volcanion hyppääkin takaisin linnaan, aikomuksena uhrata itsensä. Pyytäessään ensin anteeksi, ettei pystynyt pelastamaan Magearnaa, Volcanion räjähtää linnoituksen sisällä, tuhoten sen kokonaan.

Nebel Plateau pelastuu, mutta Ash ystävineen sekä alueen Pokémonit surevat paitsi Volcanionin uhrausta, niin myös Magearnan kohtaloa. Sankka sumu paljastaa kuitenkin Volcanion selvinneen rytäkästä ja nähdessään Volcanionin, Magearna säpsähtää ja sen muistot palaavat, palauttaen Pokémonin ennalleen. Loppu hyvin, kaikki hyvin!

Volcanion nimittää Pikachun ja muut Pokémonit Nebel Plateaun kunniajäseniksi, ja alkaa myös hyväksymään ihmiset todistettuaan Ashin epäitsekkäät teot. Ash ja kumppanit palaavat takaisin Azoth Kingdomiin, kun Magearna jää elämään rauhaisaa elämää muiden Pokémonien kanssa Nebel Plateaulle, Volcanionin suojelun alle.


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.