Elokuvat


Pokémon-elokuva: Hoopa ja legendojen kamppailu


Pokémon-elokuva: Hoopa ja legendojen kamppailu

ELOKUVAN TÄHTI-POKÉMONIT

MERKITTÄVÄT IHMISROOLIT

光輪の超魔神 フーパ, The Archdjinni of the Rings: Hoopa ~ 2015
Hoopa and the Clash of Ages ~ 2015
Pokémon-elokuva: Hoopa ja legendojen kamppailu ~ 2016
Elokuvan juoni: (*spoilerivaara*)
Satoja vuosia sitten, erääseen kylään ilmestyi mysteerinen Pokémon, joka kykeni kutsua luokseen legendaarisia Pokémoneja käyttämällä renkaitaan. Kyläläiset olivat innoissaan massiivisista, harvinaisista Pokémoneista, joiden väliset ottelut olivat jännää seurattavaa. Vähitellen taistelut alkoivat kuitenkin mennä liian pitkälle, ja kylä alkoi jäädä kaiken hävityksen alle - lisäksi tästä mysteeri-Pokémonista alkoi tulla pitelemätön. Yksinäinen matkaaja saapui kylään ja vangitsi villiintyneen Pokémonin pulloon, jonka piilotti syvälle luolaan, ettei sen sisällä oleva pahuus pääsisi enää aiheuttamaan tuhojaan.

Vuosia myöhemmin, mies nimeltä Baraz etsii pullon käsiinsä, mutta koskettaessaan sitä joutuu heti pullon sisällä olevan hengen kiroamaksi.

Tällä aikaa Ash, Serena, Clemont ja Bonnie rentoutuvat Pokémon-keskuksen uima-altaalla. Serenan mielestä porukan pitäisi käydä pistäytymässä läheisessä Dahara Cityssä, jonka yksi maamerkeistä on korkea Dahara-torni. Pian ystävykset alkavat kokea outoja, kun erikoiset renkaat alkavat tehdä heille kiusantekoa. Ash yrittää saada pilailijan kiinni, mutta hänet vedetäänkin vahingossa Pikachun kanssa yhden renkaan läpi. Renka toimii eräänlaisena portaalina, sillä Ash ja Pikachu ovatkin yhtäkkiä Serenan mainitsemassa Dahara Cityssä. Jekuttelija osoittautuu olevan Hoopa, Pokémon, joka osaa myös puhua hieman Ashille. Hoopa esittelee kaksikolle kykyjään, ja luo useita renkaita, joista alkaa ilmestyä laumoittain Pikachuja. Lopulta jekku menee yli hilseen ja kiusanteko päättyy, kun Pikachut yhdessä päästävät valloilleen massiivisen sähköiskun.

Paikalle rientää tyttö nimeltä Meray, joka toruu Hoopaa keppostelusta. Hän pyytää Hoopaa luomaan renkaan, jonka kautta Ashin ystävät saadaan paikalle. Kun koko porukka on paikalla, Meray kertoo suuntaavansa kohti Dahara-tornia, ja muut päättävät liittyä hänen joukkoonsa. Kysyttäessä, voisiko matkantekoa nopeuttaa Hoopan renkaiden avulla, käy ilmi, ettei Hoopa itse pysty vielä kulkemaan renkaistaan läpi. Näin ollen matkanteko jatkuu jalan.

Samalla hetkellä paikalle saapuu Baraz. Sanomatta sanaakaan kirottu Baraz päästää hallussaan pitämän pullon, Pullovankilan, sisällön valloilleen, jolloin se muuttaa Hoopan isoksi, massiiviseksi ja agressiiviseksi Pokémoniksi: Hoopa Unbound-muodoksi. Villiintynyt Hoopa alkaa aiheuttamaan tuhoa, jolloin Baraz havahtuu lumouksestaan ja ymmärtää Hoopan haluavan pullon itselleen. Meray nappaa pullon ja vangitsee pahan hengen takaisin sen sisään. Hoopa muuttuu tavalliseksi, Confined-muodokseen, ja uupuneena laskeutuu Ashin käsiin. Pullovankila lennähtää maahan, ja Clemont nostaa sen maasta käyttäen keksimäänsä laitetta, sillä jos siihen koskettaisi, joutuisi Barazin tapaan kirotuksi.

Tilanteen rauhoituttua Baraz avaa hieman Hoopan tarinaa: satoja vuosia sitten Hoopa Unbound ilmestyi erääseen kylään syödäkseen kyläläisten ruokia. Vastineeksi ruuasta Hoopa toi renkaillaan kyläläisille rikkauksia. Arvotavaran ansiosta kylä vaurastui ja Hoopalle rakennettiin pyhäkkö, missä Hoopa kuunteli kyläläisten toiveita. Vähitellen kyläläiset alkoivat haastaa Hoopaa otteluihin, mutta se oli aina ylivoimainen. Testatakseen voimiaan, Hoopa alkoi kutsua renkaidensa läpi legendaarisia Pokémoneja otteluihin. Hoopa tuli hulluksi omista voimistaan, mikä johti lopulta yksinäisen matkaajan valintaan sulkea Hoopan voimat Pullovankila-pulloon. Tämä matkaaja oli Barazin ja Merayn esi-isä, joka asettui asumaan Arche Valley-kylään. Sieltä Baraz ja Meraykin ovat kotoisin, ja siellä he tutustuivat Hoopaan (Confined-muotoon) ensimmäistä kertaa lapsina. Hoopasta tuli tuolloin osa perhettä. Arche Valleyn kyläläiset ovat tunnettuja siitä, että ne kommunikoivat Pokémon-jumala Arceuksen kanssa ja pyytävät siltä voimaa. Barazin mukaan juurikin Arceus oli lainannut voimiaan Unboundin sulkemiseen pulloon, ja se on myös osasyy siihen, miksi Hoopa ei pysty kulkemaan omien renkaidensa läpi. Hoopan täytyy ensin ymmärtää, miksi sen voimat on rajattu ja suljettu pulloon, ennen kuin renkaiden läpi kulkeminen onnistuu.

Tarinoinnin lomassa Rakettiryhmä nappaa Pullovankilan ja päästää pahan hengen ulos. Se yrittää ottaa Hoopasta valtaa, mutta Baraz ja Meray pystyvät Arceuksen voimillaan pysäyttämään sen. Rakettiryhmä pudottaa pullon, ja se hajoaa. Ulos jäänyt paha henki muotoutuu omaksi olennokseen, varjomaiseksi Hoopa Unboundiksi. Se ottaa tähtäimekseen tavallisen Hoopan, jolloin Hoopa kutsuu renkaastaan Lugian avuksi. Pakenemisen lomassa Baraz muistaa, että uuden pullon voi luoda Dahara-tornin huipulla tulen, veden ja maan yhdistelmällä. Hoopa luo renkaan, jonka avulla tarvittavat henkilöt ja Pokémonit elementteineen pääsevät tornin huipulle. Koska Hoopa ei itse pääse renkaastaan läpi, Ash ja Pikachu jäävät sen seuraksi piileskelemään varjo-Hoopalta.

Hoopa Unbound löytää pakolaiset, ja alkaa mittava taistelu: molemmat Hoopat kutsuvat rinnalleen vahvoja, legendaarisia Pokémoneja. Ash, Pikachu ja Hoopa saavat rinnalleen Rayquazan, Latioksen ja Latiaksen (joiden selässä he pystyvät lentämään), ja Hoopa Unbound kutsuu luokseen Primal Kyogren, Primal Groudonin, Kyuremin, Dialgan, Palkian ja Giratinan. Legendaariset Pokémonit ottavat yhteen massiivisessa kamppailussa pitkin Dahara Cityn katuja. Samaan aikaan Dahara-tornin huipulla aletaan työstää uutta Pullovankilaa.

Ash, Pikachu ja Hoopa alkavat vähitellen olla ottelussaan alakynnessä, kunnes Rayquaza, Latios ja Latias megakehittyvät ja pistävät jälleen kampoihin. Ottelu alkaa vähitellen siirtymään lähemmäs Dahara-tornia, ja Ash, Pikachu sekä Hoopa tekevät kaikkensa estääkseen varjo-Hoopan hyökkäykset torniin. Legendaaristen liittolaistensa voimin kumpikin osapuoli pitää pintansa, kunnes Hoopa Unbound saa yliotteen ja hyökkää torniin uhkaavasti. Se on juuri aikeissa napata käsiinsä Hoopan, kun Baraz ilmestyy käsissään valmis, uusi Pullovankila. Baraz sulkee varjo-Hoopan pulloon ja samalla sen rinnalleen kutsumat legendaariset Pokémonit havahtuvat varjoistaan ja lopettavat hyökkäämisen. Yhtäkkiä pullo kuitenkin lennähtää Barazin käsistä, ja Ash loikkaa ottaakseen sen kiinni. Koskettaessaan pulloon, Ash joutuu varjon kiroamaksi ja hän vihastuu Hoopalle. Hoopa yrittää puhdistaa varjon muistelemalla hyviä hetkiä Barazin, Merayn ja heidän esi-isänsä kanssa. Kauniit muistot saavat varjon puhdistettua ja pahuus katoaa kirkkaana valonsäteenä pois.

Juuri kun tilanne näyttäisi rauhoittuneen, suuri ajan ja avaruuden vääristämä pyörre syntyy Dahara-tornin ympärille, vangiten tornin sisällä olevat ihmiset ja Pokémonit sisäänsä. Pyörrettä yritetään pysäyttää sekä sisäisesti että ulkoisesti, ilman tulosta. Ash ehdottaa Pullovankilan hyödyntämistä: nyt kun pahuus on karkoitettu, Hoopa voi vapaasti muuttaa muotoaan. Hoopa Unboundiksi muuttuessaan Hoopa luo renkaita, joiden avulla siirtää ihmiset tornin sisältä pyörteen ulkopuolelle. Lopulta vain Ash ystävineen ja Hoopa ovat enää pyörteen sisällä, joka pienenee uhkaavasti. Ash tietää, ettei Hoopa pysty siirtymään omien renkaidensa läpi, mutta kannustaa tätä yrittämään. Hoopa muuttaa muotoaan tavalliseksi Confined-muodoksi samalla, kun suurin osa Ashin ystävistä hyppää renkaan läpi turvaan. Kun jäljellä on enää Baraz, Meray ja Ash, käyttävät Baraz ja Meray Arceuksen voimiaan Hoopaan, joka Ashin kanssa yrittää mennä renkaastaan läpi. Useampikaan yritys ei tuota tulosta, kunnes tahattomasti sekä Ash että Meray siirtyvät renkaan läpi turvaan. Kun enää Baraz ja Hoopa ovat pyörteen sisällä, yrittävät he kaikkensa päästäkseen renkaasta läpi. Arceuksen voima pysäyttää pyörteen juuri sen verran, että Hoopa saa tarpeeksi voimaa päästäkseen renkaansa läpi Barazin kanssa.

Kaikki ovat turvassa ja pyörre katoaa - jäljelle jää vain tuhoutunut torni. Samaan aikaan taivaalla Arceus tarkkailee ystävyksiä, kunnes leijailee pois. Clemont ehdottaa, että Hoopa palaisi takaisin kotiseudulleen Arche Valleyyn, mutta Hoopa toteaa korjaavansa tuhoutuneen tornin ensin, ja hyvästelee ystävänsä toivottamalla Ashille onnea seikkailuilleen.


Pikachu-lyhytelokuva

Pikachu and the Pokémon Music Squad

LYHYTELOKUVAN TÄHTI-POKÉMONIT

ピカチュウとポケモンおんがくたい, Pikachu and the Pokémon Band
Pikachu and the Pokémon Music Squad
Ei esitetty Suomessa
Lyhytelokuvan juoni: (*spoilerivaara*)
Pokémon-metsässä aiotaan järjestää kestit kypsyneiden, syömistä odottavien marjojen kunniaksi. Pikachu ystävineen aikovat esiintyä juhlassa, ja koko konkkaronkka harjoittelee jo ahkerasti joen varrella. Harjoittelun lomassa Meowth ja Chespin ovat kiivenneet puuhun ja yrittävät pistää poskeensa oksissa roikkuvia marjoja. Lähistölle kokoontunut, metsän asukeista koostuva Pokémon-joukko, pysäyttää Pokémonit ja toteaa, että marjoja saa syödä vasta, kun esitys on ohi. Pienen pettymyksen ja siitä koituvan sekasorron jälkeen esitys voi vihdoin alkaa.

Pokémonit ryhtyvät laulamaan, ja Chespin nauttii yleisöltä saamastaan huomiosta. Kateellisena tästä, Pancham pyrkii myöskin nousemaan enemmän esiin, ja Pokémonit päätyvät kahakkaan. Braixen rauhoittaa tilanteen, ja esitys voi jatkua. Esityksen päästessä vauhtiin, Hawlucha yllättäen kirkaisee, tuskastuu ja juoksee karkuun. Jokin on hätänä, ja Pikachu ystävineen päättävät selvittää, mistä on kyse.

Pokémonit löytävät Hawluchan joen varrelta surkeana. Meowth kysyy, mikä Pokémonilla on, ja Hawlucha toteaa, ettei se osaa laulaa. Meowth yrittää motivoida Hawluchan osallistumista muistuttamalla marjoista, jotka saa syödä esityksen jälkeen, mutta Hawlucha hermostuu entistä enemmän. Tällöin Luxray alkaa jammailemaan, ja muut Pokémonit hoksaavat mitä se yrittää, ja yhtyvät musiikkiin. Kun kaikki Pokémonit ovat vauhdissa, alkaa Hawluchakin ymmärtämään mistä on kyse: tärkeintä ei ole se, osaatko vai et, vaan se, että pitää hauskaa. Pokémonit saavat rohkaistua Hawluchaa niin, että se osallistuu nyt täysin esitykseen.

Esitys jatkuu, mutta pian Chespinin ja Panchamin välille syntyy taas riitaa. Musiikin tempo nopeutuu ja ennen kuin huomaakaan, Chespin ja Pancham ajautuvat kinastelunsa takia viereiseen metsään. Siellä ne törmäävät Snorlaxiin, joka on tukkinut tien. Pokémonit kiipeävät nukkuvan jättiläisen yli, kunnes tämä yllättäen kierähtääkin mahalleen... ja lopulta päätyy kierimään niin, että Chespin ja Pancham jäävät tasapainoittelemaan sen päälle! Snorlax kierii kohti muita Pokémoneja, jotka yrittävät juosta pois alta. Pakomatkan aikana myös Meowth päätyy Snorlaxin päälle taituroimaan. Lopulta Pokémonit kokoontuvat aukiolle, jossa ne yhteistuumin saavat Snorlaxin pysäytettyä ja Pokémonit pelastettua.

Chespin ja Pancham tekevät sovinnon, ja esitys aloitetaan uudestaan. Esitys pääsee kunnolla vauhtiin, ja kaikki Pokémonit osallistuvat. Osa laulaa, osa tanssii - pääasia, että kaikki pitävät hauskaa. Musiikin rytmissä Pokémonit marssivat pitkin ja poikin metsää. Metsän asukki Trevenant saa jopa puutkin tanssimaan! Lopulta suuri Pokémon-joukko, joka tässä vaiheessa koostuu paitsi Pikachusta ja tämän ystävistä, niin myös metsän villi-Pokémoneista, päätyy suuren marjapuun luokse. Musiikkinumero lopetetaan näyttävästi, jolloin Snorlax herää ja hypähtää niin, että tanner tärisee. Tämä saa puun oksissa olevat marjat putoamaan maahan. Pokémonit iloitsevat marjasateesta ja nauttivat kauan odotetusta ruokahetkestä.

Herkuttelun päätteeksi Pokémonit päättävät vetää shown vielä yhden kerran!


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.