Elokuvat


Pokémon-elokuva: Diancie ja tuhon kotelo


Pokémon-elokuva: Diancie ja tuhon kotelo

ELOKUVAN TÄHTI-POKÉMONIT

MERKITTÄVÄT IHMISROOLIT

破壊の繭とディアンシー, The Cocoon of Destruction and Diancie ~ 2014
Diancie and the Cocoon of Destruction ~ 2014
Pokémon-elokuva: Diancie ja tuhon kotelo ~ 2016
Elokuvan juoni: (*spoilerivaara*)
Timanttivaltakunnan (Diamond Domain) prinsessa Diancie piileskelee Carbink-palvelijoiltaan: Jokelta, Knightilta ja Merrickilta. Valtakunnan vanhin, Carbink nimeltä Dace, kieltää Diancieta pelleilemästä ja ottaa tämän puhutteluun. Dace näyttää Diancille Sydäntimantin (Heart Diamond), joka on valtakunnan keskus. Timantti on menettämässä voimiaan, ja vain Diancie voi luoda uuden timantin. Diancie ei luota itseensä, mutta yrittää silti luoda timantin, vain huomatakseen epäonnistuvansa. Dace kehottaa Diancieta etsimään käsiinsä legendaarisen Xerneas-Pokémonin, jonka kyvyt voisivat auttaa Diancieta tehtävässään. Xerneas auttoi aikanaan tuhoontuomitun Allearth Forest-metsän heräämään uuteen loistoonsa.

Samaan aikaan Ash, Serena, Clemont ja Bonnie saapuvat läheiseen kaupunkiin, missä Ash haastetaan heti otteluun. Ottelun aikana Diancie löytää tiensä kaupunkiin, mutta törmää pian Merilyniin ja Riotiin: kahteen varkaaseen, jotka jahtaavat Diancieta. Pikachu kuulee sivukujalta epämääräisiä ääniä, ja Ash perässään löytää tiensä nurkkaan ajetun Diancien luokse. Sekä Merilyn että Riot toteavat olevansa Diancien luomien timanttien perään ja kaksikko päätyy naljailemaan keskenään, mikä mahdollistaa Ashin, Diancien ja kumppaneiden pakenemisen. Samaan aikaan Rakettiryhmän Jessie, James ja Meowth kuulevat Diancien timanteista, ja ottavat hekin tähtäimekseen Diancien.

Diancie päätyy syömään yhdessä uusien ystäviensä kanssa, mutta Rakettiryhmä yllättää ja kidnappaa Diancien. Jessie, James ja Meowth vaativat Diancieta luomaan timantteja, ja tämä suostuu. Piilopaikaksi valittu kellotornin huippu täyttyy timanteista, ja Rakettiryhmän ilakoidessa Diancie pääsee livahtamaan takavasemmalle. Alakerran ovi on kuitenkin lukossa, mutta tuntematon tyttö ja tämän Chesnaught auttavat Diancien pakoon samalla, kun Rakettiryhmälle luodut timantit katoavat ilmaan. Ash ystävineen kohtaavat Diancien kadulla ja joukko on taas koossa! Samaan aikaan Diancien Rakettiryhmälle luomat timantit katoavat ryhmän pettymykseksi.

Diancie kertoo ongelmastaan: siitä, että sillä ei ole vielä tarpeeksi voimaa luodakseen pysyviä timantteja, ja kuinka sen täytyisi löytää Xerneas avukseen. Ash ystävineen lupautuvat auttamaan Diancieta löytämään Xerneaksen. Samoihin aikoihin Diancieta auttanut tyttö matkustaa kohti taivaalla olevaa alusta. Aluksesta löytyy tytön isä, joka tarkkailee Diancieta, sekä sitä jahtaavia Merilynia, Riotia ja Rakettiryhmää. Tyttö toteaa Diancien olevan kunnossa, mihin isä on tyytyväinen.

Matkanteko Xerneaksen luokse alkaa, jolloin Bonnie tiedustelee, miten Diancie tietää suunnan olevan oikea. Diancie kertoo aistivansa Xerneaksen keijuauran (Fairy Aura). Matkan aikana Diancie pyrkii kehittämään timantinluomistaitojaan, mutta voimaa ei ole siltikään tarpeeksi. Ash rohkaisee Diancieta ja tekee jopa toiveen tämän puolesta pyrstötähden ilmaannuttua taivaalle. Ystävykset jatkavat matkaansa laivalla, missä Ash selittää Diancielle ystävän merkityksen. Diancie ilakoi uusista ystävistään, ja huomaakin pian luoneensa timantin. Murheissaan siitä, että uskoo timantin pian katoavan, Diancie antaa sen kuitenkin Bonnielle, joka asettaa sen laukkuunsa.

Joukko saapuu kaupunkiin, ja siellä he suuntaavat suureen ostoskeskukseen. Serena ja Bonnie vievät Diancien shoppailemaan, mutta sen lomassa Diancie huomaa Carbink-palvelijansa etsimässä prinsessaansa. Diancie lähtee karkuun, ja takaa-ajoon lähtevät myös Ash ystävineen. Luullen Carbink-palvelijoita roistoiksi, Ash nappaa Diancien mukaansa, ja Carbinkit jäävät nuolemaan näppejään. Läheisessä puistossa joukko kohtaa jälleen Merilynin. Ash jää ottelemaan häntä vastaan, samalla kun Serena, Clemont, Bonnie ja Diancie karkaavat läheiseen metsikköön. Metsässä joukko kohtaa puolestaan Riotin, joka yhdessä Greninjansa kanssa pyrkii anastamaan Diancien. Ash saapuu pelastamaan joukon pulasta, mutta Diancie jää silti Greninjan hyökkäyksen kohteeksi. Carbink-palvelijat ilmestyvät puolustamaan prinsessaansa, mutta jäävät heti alakynteen. Diancie pyrkii luomaan Sydäntimantin jälleen kerran, mutta epäonnistuu. Tällöin Diancien aiemmin pelastanut tyttö saapuu Chesnaughtinsa kanssa apuun ja auttaa Diancien, Carbink-palvelijat ja Ashin kumppaneineen pakoon. Tyttö paljastaa olevansa Millis Steel ja isän nimi on Argus Steel.

Carbinkit kertovat olevansa Diancien henkivartijoita. Yksi Carbinkeista kertoo, kuinka se, yhdessä muiden Carbinkien ja Diancien kanssa, olivat etsineet Xerneasta jo kuukausien ajan tuloksetta. Jossakin vaiheessa etsintää Diancie huomasi kaukaisuudessa kaupungin, jonne päätti lähteä jättäen Carbinkit taakseen. Nyt Diancie pahoittelee tekemisiään, mutta ei aikaakaan, kun joukko saapuu takaisin Timanttivaltakuntaan. Luolasto on alkanut rappeutumaan Sydäntimantin voiman heiketessä. Diancie kertoo Ashille Sydäntimantista ja sen voimista, sekä tehtävästään luoda uusi Sydäntimantti. Ashin rohkaisusta Diancie lähtee uudelleen etsimään Xerneasta, tällä kertaa itsevarmempana kuin aiemmin.

Diancie tuntee voimakkaan keijuauran tulevan metsästä, jonka valtakunnan vanhin, Dace, kertoo olevan aiemmin tuhoa nähnyt Allearth Forest. Dace jatkaa kertomustaan ja kertoo, mikä tuhon aikoinaan aiheutti: Yveltal. Yveltal vaipui syvään uneen tekojensa jälkeen, ja sen uskotaan koteloituneen Allearth Forestiin. Tämän vuoksi metsään ei ole ollut lupaa astua. Joukko kuitenkin matkaa metsään, kunnes jonkin ajan päästä Diancie vihdoin kohtaa Xerneaksen. Xerneas kertoo tietävänsä, miksi Diancie on metsässä, ja lupaa toteuttaa Diancien hartaimman toiveen, mutta toteaa myös, että suurin voima löytyy sisältä Dianciesta itsestään. Juuri kun Diancie on aikeissa luoda uutta Sydäntimanttia, Millis ja Argus Steel saapuvat paikalle ja yllättäen nappaavatkin Diancien mukaansa. Riot ja Merilyn saapuvat myöskin hämmentämään soppaa, kunnes koko konkkaronkka ryhtyy taistelemaan Dianciesta, ja tappelu siirtyy vähitellen läheiselle lammelle.

Lammikon vesi imee voimaa siihen pulahtaneista ihmisistä ja Pokémoneista, ja tämä voima keskittyy lammen keskellä olevaan koteloon. Kotelo avautuu ja se paljastuu olevan Yveltal. Yveltal lähtee samoin tein tuhoamaan metsää ottaen samalla tähtäimeensä Diancien. Kaikki, mihin Yveltalin säteet osuvat, muuttuvat kiveksi. Jossain kaukaalla Xerneas aistii pahan olemassaolon. Metsän tuhoutuessa Merilyn ja Riot tekevät sovinnon, kunnes Yveltal muuttaa heidätkin kiveksi. Kun Yveltalin tähtäimessä ovat Ash ystävineen, Diancie päättää puolustaa ystäviään ja luo suuren timantin estääkseen Yveltalin säteen osumista. Timantti kuitenkin tuhoutuu ja Diancie harmittelee voimiensa olevan edelleen liian heikot.

Yveltal jatkaa tuhojaan, kunnes Pikachu yllättäen lennähtää kohti jyrkännettä. Ash hyppää Pokémoninsa perään, ja jää roikkumaan jyrkänteen reunalle. Ashin ote lipeää, mutta Serena, Clemont ja Bonnie saapuvat apuun ja päätyvät hekin jyrkänteen reunalle. Diancie tarkkailee vierestä ja ymmärtää olevansa vastuussa ystävistään, mutta suree heikkoja voimiaan. Ash kehoittaa Diancieta luottamaan itseensä, ja yhteisvoimin Ash ja Pikachu saadaan tukevalle maalle. Yveltal jatkaa tuhotöitään, kunnes Diancie astuu estradille ja löytää sisältään aivan uuden voiman. Se kuulee päässään Xerneasin sanat, ja Bonnien laukussa oleva timantti alkaa loistamaan. Se toimii Megakivenä Diancille, ja siitä kehittyy Mega Diancie. Uuden muotonsa ansiosta Diancie saa luotua täydellisen Sydäntimantin, jonka avulla Yveltalin hirmuvalta saadaan aisoihin.

Millis ja Argus Steel ilmestyvät jälleen paikalle, mutta Yveltal ehtii tehdä heistä vielä selvän. Yrittäen jatkaa tihutöitään, Yveltal kohtaakin Xerneasin, joka käyttää voimiaan Yveltalin rauhoittamiseen. Yveltal lentää pois, jättäen metsän taakseen. Pikachu sai kuitenkin taistelun tuoksinnassa osuman häntäänsä, ja alkaa muuttua kiveksi. Kun toivo näyttää olevan mennyttä, Xerneas käyttää voimiaan, ja palauttaa metsän uuteen loistoonsa, ja kaiken kiveksi muuttuneen takaisin eläväksi - myös Pikachun. Xerneas muuttuu tekonsa jälkeen puuksi, ja jää tässä muodossa pysyvästi suojelemaan metsää ja ylläpitämään luonnon tasapainoa.

Mega Diancie luo Timanttivaltakuntaan uuden Sydäntimantin, jolloin paikka herää uudelleen henkiin. Diancie kiittää uusia ystäviään avusta ja saamastaan seikkailusta, ja toteaa heidän kaikkien olevan nyt ikuisia ystäviä. Dedenne löytää Bonnien laukusta Diancien luoman timantin, joka kaikkien yllätykseksi ei kadonnutkaan missään vaiheessa. Joukko toteaa sen olevan ensimmäinen Diancien luoma oikea timantti, jonka Ash nimeää heidän ystävyytensä symboliksi. Bonnie luovuttaa timantin Diancielle, joka tarkastelee sitä vain huomatakseen sen sisällä esiintyvän Megaevoluution symbolin - timantti on siis Diancien Megakivi..


Pikachu-lyhytelokuva

Pikachu, What's This Key?

LYHYTELOKUVAN TÄHTI-POKÉMONIT

ピカチュウ、これなんのカギ?, Pikachu, What's This Key For?
Pikachu, What's This Key?
Ei esitetty Suomessa
Lyhytelokuvan juoni: (*spoilerivaara*)
Pikachu Pokémon-ystävineen lähtee ulos pitämään hauskaa läheiseen leikkipuistoon. Hauskanpidon lomassa Chespin lennättää Dedennen kauemmas leikkipuistosta, läheisen rakennuksen ääreen. Utelias Dedenne siirtyy avonaisesta ikkunasta rakennuksen sisään, ja löytää huoneen täynnä tavaraa. Pikachu tulee perässä hakemaan Dedennen pois. Poistuessaan rakennuksesta Dedennen häntään jää kiinni erikoinen avain. Samaan aikaan Meowth ja Rakettiryhmän muut Pokémonit huomaavat Pikachun ja Dedennen.

Kun Pikachu, Dedenne ja muut ovat koossa taas, ihmettelevät muut Pokémonit Dedennen avainta. Pian Klefki ilmestyy ja nappaa avaimesta kiinni, jolloin myös Dedenne jää hännästään roikkumaan avaimeen. Pikachu nappaa Dedennestä kiinni ja sähköiskulla saa Klefkin irroittamaan otteensa. Klefki vaatii Dedennen avaimen itselleen, ja saakin sen lopulta osaksi kokoelmaansa. Klefki näyttää Pokémoneille erikoisen avaimenreiän, johon käyttää yhtä avaimistaan. Se muuttuu portaaliksi, joka imaisee Pokémonit sisäänsä. Myös Rakettiryhmän Pokémonit hyppäävät viime hetkellä mukaan.

Klefki tuo Pokémonit omaan maailmaansa, ja näyttää massiivisen avainkokoelmansa. Chespin huomaa maassa lojuvan yksinäisen avaimen, ja heittää sen avainkasan huipulle. Tämä aiheuttaa kasan sortumisen, jolloin yksi avain lennähtää Dedennen syliin. Dedenne haluaa löytää avaimenreiän, johon avain sopii, ja Pikachun avulla löytääkin sen. Tämä avaa portin uuteen maailmaan, jonne vain Pikachu ja Dedenne päätyvät. Ne päätyvät pomppimaan maailmassa esiintyvien pilvien päällä, kunnes Pikachu huomaa hyppäävänsä tyhjyyteen. Victini tulee ja pelastaa Pikachun, ja pian Pokémonit palaavat takaisin Klefkin maailmaan.

Klefki näyttää yhtä avaimistaan ja ehdottaa, että Pokémonit menisivät sillä avaimella seuraavaan maailmaan. Pokémonit suostuvat ja etsivät sopivaa avaimenreikää. Samaan aikaan Meowth ymmärtää jutun juonen, ja uskoo suuren aarteen odottavan jossakin maailmassa. Pokémonit löytävät oikean avaimenreiän ja päätyvät uuteen maailmaan: jäätikölle. Laskettuaan jääliukumäkeä alas, Pokémonit kohtaavat paikallisia villi-Pokémoneja, jotka haastavat riitaa.

Meowth keskittyy omaan suunnitelmaansa, ja käyttää avainta yhteen avaimenreikään. Meowth tovereineen päätyvät vetiseen maailmaan ja kohtaavat Manaphyn, mutta pian heidät lennätetäänkin tiehensä. Siirrytään takaisin Pikachun maailmaan, missä mittelö villi-Pokémonien kanssa jatkuu. Taistelu saa jään murtumaan, ja lopulta Pikachu ja Tyrunt päätyvät keikkuvalle jäätasanteelle pulaan. Pikachu hoitaa kuitenkin homman kotiin, ja lopulta Tyruntkin tekee päivän hyvän työnsä auttamalla pelastajaansa. Samassa Jirachi ilmestyy ja Pokémonit tuntuvat olevan hyvää pataa keskenään.

Meowth jatkaa tutkimusreissuaan ja päätyy uuteen maailmaan. Maailma on tumma ja pimeä, ja Darkrai asustaa siellä. Darkrai säikäyttää Pokémonit takaisin Klefkin maailmaan. Samaan aikaan Pikachu tovereineen leikkivät jäämaailmassa uusien ystäviensä kanssa, kunnes Klefki huomaa jotain outoa ja hätääntyy: avaimenreiät ovat näkyvissä vain rajoitetun ajan! Klefki kehottaa Pokémonia kiirehtimään, jotta ne ehtivät takaisin Klefkin maailmaan. Juuri kun Pokémonit ovat aikeissa hypätä portaaliin, niiden alla oleva jää murtuu. Uusien ystävien avustuksella Pikachu ja muut Pokémonit pääsevät kuitenkin hyppäämään portaaliin ajoissa.

Takaisin Klefkin maailmassa, Pikachu ja muut törmäävät Meowthiin, joka kertoo siellä esiintyvien avaimenreikien katoavan yksi kerrallaan. Pokémoneille tulee kiire avata omaan maailmaansa johtava portaali, ja Meowth nappaakin Klefkiltä oikean avaimen tehtävän suorittamiseen. Juoksun hätäkässä avain kuitenkin lipeää Meowthin otteesta ja lentää minne sattuu, ja muut Pokémonit pyrkivät kukin saamaan siitä otteen. Kun tilanne näyttää olevan toivoton, Pikachu tulee ja pelastaa päivän, ja Pokémonit pääsevät palaamaan kotiin – juuri sopivasti päivälliseksi!


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.