Elokuvat


Pokémon-elokuva: Genesect ja Legenda Herää


Pokémon-elokuva: Genesect ja legenda herää

ELOKUVAN TÄHTI-POKÉMONIT
x4

MERKITTÄVÄT IHMISROOLIT

神速のゲノセクト ミュウツー覚醒, ExtremeSpeed Genesect: Mewtwo Awakens ~ 2013
Genesect and the Legend Awakened ~ 2013
Pokémon-elokuva: Genesect ja legenda herää ~ 2014
Elokuvan juoni: (*spoilerivaara*)
Mewtwo lentelee taivaalla, kisaten lintu-Pokémonien kanssa. Samanaikaisesti muualla neljä Genesectiä lentävät viidennen, Red Genesectin johdolla kohti määränpäätään.
Mewtwo vaihtaa muotoa ja toteaa kilpatovereilleen haluavansa liikkua vielä nopeammin - se haluaa ylittää itsensä, ja pinkaiseekin lentoon kohti korkeuksia.
Genesect-joukko on samaan aikaan saapunut määränpäähänsä: keskelle lumista vuoristoa, jonka pitäisi olla niiden koti. Lumimyrsky käy ankaraksi Genesectien ympärillä.
Mewtwo jatkaa lentoaan yhä korkeammalle ja korkeammalle, kunnes ylemmällä ilmakehällä se alkaa menettää tajuntansa. Huomattuaan olevansa kykenemätön jatkamaan, Mewtwo pysähtyy ja putoaa. Samalla se kuulee päässään äänen: se on yksi Genesecteistä, joka toteaa haluavansa kotiin. Mewtwo aistii Genesectien olevan vaarassa, ja kiiruhtaa niiden luokse. Mewtwon onnistuu juuri pelastaa Genesectit lumivyöryn alta.

Mewtwo lukee Genesectien ajatukset ja saa tietoonsa, että ne ovat ihmisten luomia Pokémoneja, jotka ovat karanneet laboratoriosta - aivan kuin Mewtwo itse. Red Genesect astuu esiin, ja Mewtwo selittää tälle, että ajat ovat muuttuneet paljon siitä, kun Genesectit vielä alunperin elivät. Näin ollen niiden kotikaan ei ole enää sama. Tästäkös Red Genesect tulistuu, hyökkää Mewtwon kimppuun ja lentää sitten tiehensä neljä muuta Genesectiä kintereillään. Genesectit suuntaavat kohti suurkaupunkia, joka muistuttaa niitä alkuperäisestä kodistaan, Mewtwon jäädessä huolestuneena perään.

Ash, Iris ja Cilan saapuvat New Tork Cityyn ja suuntaavat heti Pokémon Hills-luonnonpuistoon, joka toimii reservaattina Pokémoneille. Siellä he kohtaavat Ericin, yhden puiston ylläpitäjistä. Ash ystävineen antaa Pokémoniensa leikkiä puistossa, ja liittyy itsekin rientoihin. Leikkimisen keskellä Ash ja Pikachu saapuvat lammelle, jolla kasvaa erikoisen kauniita lumpeenkukkia. Yksi Genesecteistä viihtyy lammen rannalla, mutta jähmettyy levymäiseen muotoonsa, kun huomaa Ashin. Ashin uteliaisuus herää ja se siirtyy Genesectin viereen, tökkien ja puhuen sille, samalla miettien, mikä se oikein on. Ash hyppää Genesectin selkään, ja yllättäen tämä lähtee kiitoon lammen päälle, Ashin ja Pikachun surfatessa sen päällä. Yllätyksestä huolimatta kaikki nauttivat olostaan ja pitävät hauskaa.

Kun leikit on leikitty, Genesect toteaa tahtovansa kotiin. Samalla Iris ja Cilan saapuvat Ashin luokse, ja he kaikki yhdessä lupaavat viedä Genesectin kotiin. Pian Red Genesect ja loput muista Genesecteistä ilmestyvät ja hyökkäävät, aikomuksenaan tuhota Ash, jota ne pitävät vihollisena. Red Genesect käskee Ashin kanssa ystävystyneen Genesectinkin hyökkäämään, mutta tämä vastustelee. Red Genesect manipuloi kyseisenkin Genesectin hyökkäämään kohti uutta ystäväänsä, jolloin Mewtwo porhaltaa paikalle ja pelastaa Ashin ja tämän ystävät.

Mewtwo esittelee itsensä ja kertoo vastentahtoisesti Genesectien historiasta Ashille. Tämän jälkeen se häipyy, jolloin Ash, Iris ja Cilan siirtyvät Pokémon-keskukseen. Ash yrittää vakuuttaa ystävänsä siitä, että ainakin yksi Genesecteistä on ystävällinen, mutta muut eivät ole niin varmoja. Keskuksessa kysymyksiä herättää maalaus, joka esittää samanlaisia lumpeenkukkia kuin mitä Pokémon Hillsistä löytyi. Eric kertoo paikasta, jossa lumpeenkukat kasvavat villinä. Samaan aikaan Genesectit rakentavat itselleen pesää Pokémon Hills-puistoon, häiriten siellä eläviä muita Pokémoneja. Pesän perustukset valtaavat sähkölinjoja, jolloin miltei koko kaupungin sähköt menevät poikki. Tällöin Ash, Eric ja muut hoksaavat jonkun olevan vialla, ja suuntaavat kohti puistoa.

Mewtwo muistelee menneitä katsellessaan kaupunkia: se muistaa kivun ja tuskan, kun tiedemiehet tekivät siihen kohdistuvia testejä. Pakonsa jälkeen se muistaa olleensa yksin, mutta lopulta löytäneensä itselleen ystäviä vuoriston luolissa asuvista Pokémoneista. Genesectitkin pystyisivät samaan: löytämään niille sopivan kodin ja hankkimaan ystäviä.

Ash kumppaneineen saapuvat Genesectien pesään. He kohtaavat ystävällisen Genesectin, joka ohjaa heidät lammen ääreen. Lammella kasvaa lumpeenkukkia, joita Genesectin mukaan kasvoi myös niiden alkuperäisessä kotimaastossa. Eric on huolissaan sähkölinjoista ja alkaa huolehtimaan niistä välttääkseen lisävaurioita kaupungissa. Loput Genesectit huomaavat tunkeilijat ja ryhtyvät hyökkäykseen. Mewtwo saapuu pelastamaan tilanteen ja yrittää takoa Red Genesectiin järkeä. Tämä ei kuitenkaan kuuntele, jolloin Mewtwo aloittaa taistelun Red Genesectin kanssa. Tappelut yltyvät ja siirtyvät puistosta kaupungin kaduille asti, ja Mewtwo turvautuu jopa Mega Mewtwo Y-muotoonsa.

Puistossa taistelut jatkuvat loppujen Genesectien, sekä puistossa elävien Pokémonien kesken. Taistelun keskellä suuri osa lumpeenkukista tuhoutuu kotiinkaipaavan Genesectin suruksi. Genesectit hyökkäävät kohti Ashia, mutta ystävällinen Genesect puolustaa häntä siihen pisteeseen asti, että menettää tajuntansa ja vaipuu koomaan. Samaan aikaan Mewtwon ja Red Genesectin ottelu siirtyy takaisin puistoon, ja Mewtwo pyrkii taistelemaan kaikkia Genesectejä vastaan kerralla. Kolme tavallista Genesectiä putoaa generaattorihuoneeseen, joka leimahtaa liekkeihin. Tällöin kaupungista katkeaa loputkin sähköt. Ystävällinen Genesect herää ja on huolissaan lumpeenkukista ja siitä, kuinka liekit lähestyvät kohti pesää. Se pyrkii estämään tulen leviämisen, ja saa yllättäen apua paitsi Ashilta niin myös puistossa eläviltä Pokémoneilta.

Vähitellen Red Genesect on ainoa, joka ei huomaa ympäröivää tuhoa, ja joka pitää edelleen kaikkia muita vihollisena. Se ei suostu muuttamaan mieltään - edes Ashin vetoomukset eivät auta asiaa. Lopulta Mewtwo saa tarpeekseen, tarttuu Red Genesectistä kiinni ja pinkaisee lentoon kohti korkeuksia. Mewtwo raahaa Genesectin mukanaan paikkaan, missä muita ei ole: avaruuteen. Hädin tuskin tajuissaan Pokémonit ampaisevat ilmakehän läpi ja saavuttavat tyhjyyden. Sieltä ne ihailevat maan yllä näyttäytyvää auringonnousua. Tällöin sekä Mewtwo että Red Genesect tajuavat, että vaikka ne molemmat ovatkin ihmisten kätten tuotoksia, löytyy kummallekin paikka maapallolta, sekä ystäviä ympäriltä. Mewtwo menettää tajuntansa ja putoaa. Red Genesect yrittää pelastaa uuden ystävänsä, mutta yritys ei tuota tulosta.

Maankamaralla Ash ystävineen pelastavat putoavat Pokémonit, ja taistelu saadaan vihdoin päätökseen. Red Genesect hyväksyy kaikki ystävikseen, ja Mewtwokin on tyytyväinen lopputulokseen. Sähköt saadaan takaisin kaupunkiin, ja Genesectit siirtyvät uuteen kotiinsa: kaupungista kauempana sijaitsevalle lammelle, joka näyttäytyy Pokémon-keskuksen taulussa; paikkaan, jossa lumpeenkukat kasvavat villinä.


Pikachu-lyhytelokuva

Eevee & Friends

LYHYTELOKUVAN TÄHTI-POKÉMONIT

ピカチュウとイーブイ☆フレンズ, Pikachu and Eievui Friends
Eevee & Friends
Ei esitetty Suomessa
Lyhytelokuvan juoni: (*spoilerivaara*)
Pikachu, Oshawott, Pansage ja Axew leikkivät ruohikossa, ja saapuvat pian kauniille kukkaniitylle. Siellä ne kohtaavat Sylveonin, joka kutsuu Pokémon-ystävykset mukaansa. Sylveon vie ystävykset kotiinsa, missä Pokémonit aikovat viettää yönsä leikkien ja pitäen hauskaa.

Sylveon kutsuu omat ystävänsä, Eeveen ja Jolteonin, esiin. Nämä lähtevät esittelemään kotiaan Pokémoneille. Glaceon kohdataan sen omassa, jäisessä huoneessa, jonka jäämuodostelmia Oshawott kömpelyydellään tuhoaa. Glaceon antaa Oshawottille opetuksen, ja kierros jatkuu. Puun oksistossa roikkuu Leafeonin huone, jota Oshawott alkaa heiluttaa. Leafeon lopettaa touhun, jolloin ystävykset jatkavat matkaansa luolaan, missä Umbreon majailee. Axew pelästyy pimeydessä hohtavia renkaita, jolloin se pinkaisee toiseen luolastoon karkuun. Oshawott on edelleen Leafeonin aiheuttaman lehtipeitteen alla, jolloin Axew pelästyy myös tätäkin kammotusta, ja juoksee karkuun yhdessä Eeveen ja Jolteonin kanssa. Karkumatkallaan Pokémonit saapuvat Flareonin huoneeseen. Flareon on erittäin ujo Pokémon, joka jännittää uusien Pokémonien kohtaamista. Jännittyneen Flareonin ruumiinlämpö kohoaa tulikuumaksi, jolloin sen koko huonekin muuttuu tukahduttavan kuumaksi. Pokémonit siirtyvät luolaston kautta viileämpään vesihuoneeseen, josta löytyy hulppea vesiliukumäki. Liukumäki johdattaa Pokémonit pieneen lampeen, jonka rannalla Espeon ihailee heijastustaan vedenpinnasta. Lisäksi lammessa uiskentelee Vaporeon. Siinä olivat Sylveonin ystävät, jotka kaikki asuvat yhdessä samassa paikassa!

Pian Meowth ja Wobbuffet saapuvat lähistölle marjakorit käsissään. Niillä on aikomuksena valmistaa ruokaa Sylveonille ja tämän ystäville, mutta huomaavat Pikachunkin saapuneen omine kavereineen. Meowth ei ole varma, riittääkö ruokaa kaikille. Keittiössä Meowth ja Wobbuffet ryhtyvät kuitenkin hommiin ja saavat aikaan kunnon tarjoilut kaikille Pokémoneille. Ruokailun ohessa on myös esityksiä, jolloin Meowth tuntee jäävänsä parrasvaloista paitsi. Yhdessä Wobbuffetin kanssa se pistää pystyyn esityksen, joka ei kuitenkaan miellytä Leafeonia ja Glaceonia, ja nämä hankkiutuvat Meowthista ja Wobbuffetista eroon.

Samaan aikaan pidoista pois jättäytynyt Umbreon saapuu ja vie mukanaan kolme vesimelonia. Muut Pokémonit lähtevät seuraamaan salaperäistä Umbreonia, joka johdattaa joukon suurelle kallionkielekkeelle. Siellä vastassa on Gothitelle oman Pokémon-joukkonsa kanssa. Käy ilmi, että Umbreon on pyytänyt Gothitellea ja tämän ystäviä auttamaan juhlien kanssa. Gothitellella on kyky muuttaa taivas upeaksi tähdistöksi, jonka alla Pikachu, Sylveon ja muut Pokémonit nautiskelevat Umbreonin tarjoamia vesimeloneita. Jokainen Pokémon vuorollaan vaikuttaa ympäröivään maisemanäkymään, jolloin tähdet muuttuvat revontuliksi ja siitä edelleen värikkäiksi valokuvioiksi. Myös aikaisemmin häädetyt Meowth ja Wobbuffet saapuvat ihastelemaan näytöstä. Sylveon kiittää Umbreonia ja tämän ystäviä upeasta esityksestä, joka huipentuu satumaiseen matkaan läpi auringon, linnunradan ja eri galaksien.

Lopulta ystävykset palaavat takaisin Sylveonin kotiin ja ryhtyvät yöpuulle. Täysikuun alla Pokémonit uneksivat juuri päättyneestä hauskasta, yllätyksentäyteisestä päivästä.

Lopputeksteissä Pokémonit heräävät uuteen päivään ja siirtyvät arkirutiinien kautta takaisin hauskanpitoon.


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.