Elokuvat


Pokémon-elokuva: Kyurem VS. Oikeuden Miekka


Pokémon-elokuva: Kyurem VS. Oikeuden Miekka

ELOKUVAN TÄHTI-POKÉMONIT

キュレムVS聖剣士ケルディオ, Kyurem VS the Sacred Swordsman: Keldeo ~ 2012
Kyurem VS. The Sword of Justice ~ 2012
Pokémon-elokuva: Kyurem VS. Oikeuden Miekka ~ 2013
Elokuvan juoni: (*spoilerivaara*)
Keldeo harjoittelee Virizionin kanssa ruohikossa. Aktiivinen harjoittelu huipentuu siihen, kun Virizion tuo hohtavan miekkansa esiin. Keldeo pyrkii samaan otsallaan olevalla sarvella, mutta epäonnistuu. Pian Keldeo treenaa uudestaan, tällä kertaa Terrakionin kanssa kivisessä maastossa. Taistelu käy jännittäväksi, ja Terrakion miltei joutuu suuren kivenjärkäleen murskaamaksi, ellei olisi hyödyntänyt hohtavaa miekkaansa Keldeon ihaillessa vierestä. Lopulta Keldeo juoksee Cobalionin rinnalla ukkosmyrskyssä läpi tiheän metsän. Salamat iskevät metsään ja saavat sen syttymään tuleen. Keldeo sammuttaa tulen, ja pyytää Cobalionilta lupaa haastaa legendaarinen Kyurem otteluun. Cobalion kieltäytyy, sillä Keldeo ei osaa vielä käyttää miekkaansa tarpeeksi hyvin.

Pian koko nelikko rentoutuu joen rannassa, jolloin Cobalion, Terrakion ja Virizion keskustelevat Keldeosta. Kolmikko kutsuu itseään nimellä Oikeuden Miekat (Swords of Justice), ja tätä symboloi jokaisen kyky käyttää miekkaansa. Koska Keldeo ei ole vielä oppinut käyttämään miekkaansa, se ei kuulu virallisesti joukkoon. Keldeo haluaa todistaa kykynsä ottelemalla Kyuremia vastaan, mutta Cobalian toteaa jälleen, ettei usko Keldeon olevan valmis. Yön hämärtyessä, muiden nukkuessa, Keldeo lähtee etsimään Kyuremia muiden kehoituksista huolimatta. Keldeo löytää tiensä vanhalle, ruostuneelle kaivokselle, joka sijaitsee suuren vuoren kraaterissa. Joukko Cryogonaleja havaitsee tunkeilijan, jolloin Keldeo on varma, että on löytänyt oikeaan paikkaan. Se kutsuu Kyuremin otteluun, jolloin Kyurem tulee esiin synkästä luolastaan. Keldeo huijaa olevansa jo osa Oikeuden Miekkoja, jolloin Kyurem suostuu otteluun ja muodostaa jäisen otteluareenan ympärilleen.

Samaan aikaan Cobalion, Terrakion ja Virizion heräävät huomatakseen Keldeon karanneen. Ne aavistavat, että Keldeo on mennyt kohtaamaan Kyuremin, ja lähtevät tämän perään. Ottelu Keldeon ja Kyuremin välillä on jo alkanut, ja ottelu loppuu vasta, kun toinen häviää. Keldeo jää heti alakynteen, mutta uskottelee silti olevansa valmis Oikeuden Miekka. Samaan aikaan Cobalion, Terrakion ja Virizion saapuvat paikalle ja pettyvät kuullessaan Keldeon sanat. Kyurem vaihtaa muotoaan White Kyuremiksi ja saa Keldeon kauhun valtaan. Kyurem katkaisee Keldeon sarven, jolloin Keldeo menee täysin voimattomaksi. Terrakion pyrkii pelastamaan poloisen, mutta White Kyurem sulkee Terrakionin paksun jääkuoren alle. Alle jäävät myös Cobalion ja Virizion. Kauhuissaan Keldeo juoksee karkuun, jolloin raivoisa Kyurem huutaa tämän perään, ettei ottelu ole vielä ohi.

Ash, Iris ja Cilan ovat junassa matkalla kohti seuraavaa määränpäätään. Heidän Pokémoninsa hulluttelevat junassa ja aiheuttavat kouluttajilleen harmaita hiuksia. Junan pysähtyessä välipysäkillä Cilan toteaa joukolla olevan vain vähän aikaa, ja muiden on toteltava häntä. Muut ymmärtävät yskän, ja junan pysähtyessä he hyppäävät ulos ja toteuttavat suunnitelmansa: Darumaka-lounaslaatikoiden hamstraamisen. Huojuvat kantamukset kädessään Ash ystävineen kompuroivat takaisin junaan ja ehtivät siihen juuri, ennen kuin se jatkaa matkaansa. Samaan aikaan voimaton Keldeo vierii alas vuorenrinnettä ja tippuu junavaunun katolle.

Pikachu kuulee ääniä ja kipuaa junavaunun katolle. Ash ystävineen seuraavat sitä ja he kohtaavat loukkaantuneen Keldeon. Keldeo alkaa puhumaan peloissaan Kyuremista, jonka tietää jahtaavan sitä takaa. Pian Kyurem ilmestyykin ja hyökkää raivoisasti kohti junaa. Joukko juoksee karkuun junan viimeiseen vaunuun. Juuri Kyuremin hyökätessä, juna siirtyy tunneliin ja Kyuremin on hypättävä kyydistä pois. Tunnelissa Iris muistelee kuulleensa Kyuremista: sen uskotaan olevan yksi kaikkien aikojen vahvimmista lohikäärme-Pokémoneista. Lopulta juna saapuu määränpäähänsä ja Keldeo saadaan elpymään Pokémon-keskukseen. Keskuksen hoitaja Joy kertoo ystävyksille tarinan Oikeuden Miekoista ja siitä, kuinka ne kouluttavat Keldeosta uutta jäsentä joukkoonsa.

Keldeon parannuttua se kertoo, kuinka on päätynyt tilanteeseensa. Ashin kannustuksen voimin Keldeo päättää palata Kyuremin luokse, pelastaa jäätyneet ystävänsä ja pyrkiä ansaitsemaan tittelinsä Oikeuden Miekkana päihittämällä vastustajansa. Yhdessä koko joukko päättää lähteä takaisin vanhalle kaivokselle, mutta Cilan haluaa pitää ensin lounastauon. Kesken ruokailun Kyurem iskee jälleen ja alkaa jahtaamaan joukkoa takaa pitkin kaupunkia, samalla muuttaen muotoaan milloin White Kyuremiksi ja milloin Black Kyuremiksi. Joukko löytää tiensä vanhalle liikenneasemalle, joka nykyisin toimii museona. Siellä he keksivät suunnitelman, jonka avulla karistaa Kyurem Keldeon kannoilta.

Iris lähtee matkaan suurella ilmalaivalla, jolla harhauttaa Kyuremin sekä tämän Cryogonal-kätyrit. Samaan aikaan Ash, Cilan ja Keldeo jatkavat matkaansa jalan, kunnes Cilan jättäytyy joukosta ja astuu veturin kyytiin. Cilankin tekee voitavansa harhauttaakseen Kyuremin, jolloin Ash ja Keldeo saavat rauhassa matkata kohti vanhaa kaivosta. Samalla Keldeo muistelee opettajiaan - ystäviään - joista jokaisella oli sille tärkeä opetus kerrottavanaan. Kaivokselle saavuttuaan kauhu ottaa Keldeosta vallan, jolloin Ash lupaa auttaa tätä ystäviensä pelastamisessa. Ash yrittää rikkoa jäätä Pokémonien ympäriltä, mutta edistyy hitaasti. Kyurem palaa takaisin kotikonnuilleen ja vihastuu, kun ihminen on tunkeutunut sen reviirille. Tulistuneena se hyökkää kohti Ashia, mutta Keldeo puolustaa uutta ystäväänsä ja haastaa Kyuremin uusintaotteluun.

Keldeo päätyy jälleen alakynteen, mutta tukala tilanne saa sen muistelemaan ystäviensä sanoja. Tämä auttaa sitä saavuttamaan voimat, joilla muuttaa itsensä Resolution Form-muotoon. Keldeo muodostaa itselleen uuden sarven - miekan - mutta Kyurem toteaa tämän olevan vieläkin liian heikko. Kyurem ja Keldeo jatkavat taisteluaan, samalla kun Ash saa Cobalionin, Terrakionin ja Virizionin vapaaksi jäästä. Oppejaan muistelemalla Keldeo onnistuu pääsemään niskan päälle ottelussaan Kyuremia vastaan, ja tästäkös Kyurem havahtuu ja pistää kahta kauheammin vastaan. Lopulta Kyurem kaataa Keldeon maahan ja astuu tämän sarven päälle. Keldeo luovuttaa ja hyväksyy tappionsa. Tällöin Kyurem astuu pois sarven päältä ja muuntuu tavalliseen muotoonsa. Se on vaikuttunut Keldeon voimista ja siitä, että se valitsee mieluummin ystäviensä puolustamisen kuin ottelun voittamisen. Kyurem kehuu Keldeon uutta sarvea ja astelee takaisin luolaansa, lopettaen taistelun.

Pian tämän jälkeen kaivos alkaa luhistua, jolloin Keldeo ja Ash ystävineen rientävät pois tuhon alta. Kyurem jäädyttää ympäristönsä pysäyttäen romahtamisen, mutta sulkee samalla itsensä ikiajoiksi jääkerroksen sisään. Kaiken tapahtuneen jälkeen Cobalion, Terrakion ja Virizion päättävät vihdoin hyväksyä Keldeon uudeksi Oikeuden Miekat-joukon jäseneksi, jolloin ne kaikki yhdessä vannovat valansa, hohtavat miekat kohotettuna taivaaseen.


Pikachu-lyhytelokuva

Meloetta's Moonlight Serenade

LYHYTELOKUVAN TÄHTI-POKÉMONIT

メロエッタのキラキラリサイタル, Meloetta's Dazzling Recital
Meloetta's Moonlight Serenade
Ei esitetty Suomessa
Lyhytelokuvan juoni: (*spoilerivaara*)
Illan hämärässä Pikachu ystävineen odottaa mystisen Meloettan lauluesityksen alkamista. Myös Meowth istuu katsomossa, eikä malta odottaa idolinsa Meloettan esitystä. Pian Meloetta saapuu näyttämölle ja aloittaa esityksensä luomalla eteensä taianomaisen puun: Melody Treen. Melody Tree kantaa oksissaan Melody Berry-marjoja, jotka ovat välttämätön osa Meloettan esitystä. Esitys on alkamassa, kun Meowth innostuu niin, että teroittaa kyntensä Crustlen selkään. Tästäkös Crustle kiukustuu ja saa aikaan massiivisen hiekkamyrskyn. Hiekkamyrsky vie kaikki viisi Melody Berryä mukanaan, joista yhden Meloetta saa onnekseen pelastettua heti kättelyssä.

Seuraavana aamuna Pikachu ja kumppanit päävvät etsiä kadonneet Melody Berryt. Myös Meowth lähtee metsästämään kadonneita marjoja aikomuksenaan voittaa Meloettan sydän niiden avulla. Etsinnän aikana Pikachu törmää metsässä leikkiviin Totodileen ja Bulbasauriin. Nämä kertovat tietävänsä, missä yksi marjoista on: se löytyy korkean puun latvasta. Meowth yrittää kiivetä ylös puuhun noutaakseen marjan ensimmäisenä, mutta Pikachu ehtii ensin hyödyntämällä ystäviensä vesihyökkäyksiä. Ensimmäinen marja on löydetty!

Pian ystävykset kohtaavat Torchicin ja Chikoritan, sekä vauva-Togepin, joka kaikkien yllätykseksi heittelee yhtä Melody Berry-marjaa käsissään. Togepi horjahtaa ja marja putoaa tämän käsistä, ja pomppii rinnettä alas muiden jahdatessa sitä. Kolosta koloon ja kuopasta kuoppaan Pokémonit seuraavat marjaa, mutta eivät saa sitä kiinni. Vasta kun marja putoaa jyrkänteeltä alas, saa Chikorita otettua sen köynnöksillään kiinni.

Pikachu ystävineen jatkavat matkaansa lammen rantaan, jossa ne tapaavat jälleen uusia tuttavuuksia. Yksi näistä on Corphish, joka kantaa saksissaan yhtä Melody Berry-marjaa. Marja kourassaan Corphish sukeltaa vedenpinnan alle, ja Oshawott ystävineen lähtee sen perään. Hyökkäyksillään ne yrittävät saada marjaa pois Corphishilta, mutta Corphishin pelleillessä hyökkäykset osuvatkin ihan minne sattuu. Lopulta Piplup onnistuu osumaan Corphishiin, jolloin marja lentää tämän hallusta suoraan Meowthin nenän eteen. Hajamielinen Psyduck onnistuu kuitenkin häätämään Meowthin tiehensä niin, että Pikachu saa marjan haalittua itselleen.

Vielä on yksi Melody Berry jäljellä, ja se löytyy ilmassa leijailevalta Drifblimiltä. Kukin Pokémon vuorollaan tarraa kiinni Drifblimiin - Meowth ensimmäisenä. Kun tarpeeksi moni Pokémon on saanut Drifblimin hidastettua, Pikachun on helppo napata marja Drifblimin otsalta. Koko konkkaronkka päätyy kuitenkin taivaalle leijumaan, kunnes Meloetta saapuu apuun ja saattaa ystävykset takaisin maankamaralle.

Nyt kun kaikki Melody Berry-marjat ovat kasassa, Meloetta voi vihdoin esiintyä. Meloetta aloittaa ensin kauniilla lauluesityksellä, jonka jälkeen muuttaa muotoaan Pirouette Formiin, ja aloittaa menevän tanssiesityksen. Pikachu ystävineen seuraavat esitystä haltioissaan ja laittavat itsekin jalalla koreaksi!


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.