Elokuvat


Pokémon: Zoroark - Illuusioiden mestari


Pokémon: Zoroark - Illuusioiden mestari

ELOKUVAN TÄHTI-POKÉMONIT

MERKITTÄVÄT IHMISROOLIT

幻影の覇者 ゾロアーク, Ruler of Illusions: Zoroark ~ 2010
Zoroark: Master of Illusions ~ 2011
Pokémon: Zoroark - Illuusioiden mestari ~ 2011
Elokuvan juoni: (*spoilerivaara*)
Ash, Dawn ja Brock pysähtyvät matkallaan läheiseen Pokémon-keskukseen, jossa he innostuvat katsomaan televisiosta suoraa Pokémon Baccer-urheilulähetystä. Lähetyksen lopussa televisiossa esiintyy mysteerinen mies, joka kertoo nostavansa kyseisen urheilun täysin uudelle tasolle uudella joukkueellaan, joka koostuu Raikousta, Enteistä ja Suicunesta. Ash haluaa nähdä legendaariset Pokémonit livenä, ja niin koko konkkaronkka suuntaa kohti Crown Cityä, missä tämän luvataan toteutuvan.

Samaan aikaan erikoinen, muotoaan vapaasti muuttava Pokémon, Zoroark, makaa suuren ilma-aluksen kyydissä, yhdessä suojattinsa Zoruan kanssa. Pian ne kohtaavat televisiossa esiintyneen miehen, liikemies Grings Kodain ja tämän sihteerin Rowenan. Kodai testaa Zoroarkin illuusiokykyjä antamalla tämän taistella Raikouta, Enteitä ja Suicunea vastaan. Kesken harjoituksen Kodain kätyri Goone ilmoittaa Crown Cityn siintävän edessä. Tyytyväisenä testinsä lopputulokseen Kodai keskeyttää harjoituksen ja nappaa Zoruan pois emonsa lähettyviltä - vain näin tekemällä Kodai pystyy täysin kontrolloimaan Zoroarkia ja sen kykyjä. Muiden tietämättä Zorua onnistuu kuitenkin karkaamaan aluksesta, ja putoaa yläilmoista alas maanpinnalle, lähelle Crown Cityä. Pian Goone huomaa Zoruan karanneen, mutta Kodai säilyttää suunnitelmanssa ennallaan, ja Zoroarkin hallinta onnistuu jatkossa illuusioiden avulla.

Pudotessaan maanpinnalle Zorua saa vihaisen Vigoroth-lauman peräänsä, mutta Ash, Dawn ja Brock saapuvat paikalle pelastamaan Pokémonin tukalasta tilanteesta. Kumppanusten yllätykseksi Zorua pystyy kommunikoimaan heidän kanssaan telepaattisesti, ja se kertoo etsivänsä emoansa, näyttäen samalla uskomattomat illuusiokykynsä. Ash ystävineen lupaavat auttaa Zoruaa, ja yhdessä he kaikki suuntaavat kohti läheistä Crown Cityä. Samaan aikaan Kodain kiristämä Zoroark aiheuttaa kaaosta Crown Cityssä tuhoamalla kaupunkia Raikoun, Entein ja Suicunen muodoissa. Kaupungin suojelijat, todelliset Raikou, Entei ja Suicune, aistivat vaaran uhkaavan ja suuntaavat nekin kohti Crown Cityä. Kaiken lisäksi legendaarinen Pokémon Celebi on ilmestynyt vuosikymmenten jälkeen jälleen Crown Cityyn tuomaan kaupunkiin eloa ja voimaa, mutta Kodailla on Celebin varalle omat suunnitelmansa. Yhtäkkiä Kodai saa kohtauksen, joka vie hänet hetkeksi tulevaisuuteen: hän näkee kellon, joka näyttää lukua "0000", Ashin, Dawnin, Brockin ja kaksi tuntematonta hahmoa, sekä aikavääristymän.

Kun Ash ystävineen ja Zorua saapuvat Crown Cityyn, he huomaavat kaupungin vanhan alueen evakuoinnin olevan käynnissä. Televisioissa pyörii ilmoitus, jossa Kodai leimaa Zoroarkin kaiken tuhon syypääksi. Zorua tunnistaa ruudulta emonsa, ja tekee kaikkensa päästäkseen porteista läpi. Väenpaljouden keskellä joukko tutustuu toimittajaan nimeltä Karl, joka auttaa heitä pääsemään joen poikki ja lähemmäs Zoroarkia. Tällä välin Kodai on tyytyväinen Zoroarkin tekosiin, ja nappaa sen takaisin häkkiin ja vie mukanaan. Ash ystävineen ja Zorua saapuvat paikalle ja yrittävät paikantaa Zoroarkia. Samalla he huomaavat patsaan Celebistä, jolloin Karl kertoo Crown Cityn menneisyydessä olleen erittäin huonot ajat, mutta Celebin avulla kaupunki saatiin jälleen vehreäksi. Yhtäkkiä Zoruan kimppuun hyökkää Mightyena ja Tangrowth, jotka myöhemmin paljastuvat olevan Karlin isoisän ja tämän ystävän Tammyn Pokémoneja, jotka väärikäsityksenä hyökkäsivät hyvisten kimppuun.

Zorua herää Karlin isoisän kellopajasta, mutta rientää taas etsimään emoaan. Se karkaa aidan alitse, ja vain Pikachu ja Piplup pystyvät seuraamaan sitä. Aidan toisella puolen Zorua kohtaa joukon kaupungissa eläviä Pokémoneja, jotka purkavat vihaansa Zoruaan. Celebi ilmestyy ja rauhoittaa Pokémonit, ja ystävystyy Zoruan kanssa. Yhdessä Pokémonit lähtevät kohti kaupungin laitamilla sijaitsevaa suurta puuta. Samaan aikaan Kodai nappaa Ashin, Dawnin, Brockin ja Karlin häkkiin ja vie heidät tukikohtaansa. Tukikohdassa ystävykset kohtaavat Rowenan, Kodain sihteerin, joka paljastaakin olevansa peitetehtävässä, tavoitteenaan oikeasti vesittää Kodain suunnitelmat. Hän vapauttaa ystävykset ja yhdessä he lähtevät etsimään Kodaita, joka puolestaan yrittää kuumeisesti etsiä tulevaisuuden näyssään esiintyvää kelloa.

Rowena paljastaa ystävyksille tietoa Crown Cityn menneisyydestä ja Kodaista. Joitakin kymmeniä vuosia sitten Kodai oli matkalla Celebin perässä, tavoitteenaan löytää Celebin luoma aikavääristymä. Hän löysi sen, ja imi siitä kaiken energian itseensä. Tämä antoi Kodaille kyvyn nähdä tulevaisuuteen, mutta aiheutti samalla tuhoa Crown Cityyn. Nyt, kun Crown City on jälleen loistossaan ja Celebi uudestaan läsnä, Kodai haluaa etsiä aikavääristymän uudestaan ja imeä lisää energiaa itseensä ylläpitääkseen kykynsä nähdä tulevaisuuteen.

Suurella puulla Kodai yllättää Zoruan nappaamalla Celebin itselleen. Celebi avulla Kodai näkee tarkemmin, missä haluamansa aikavääristymä on. Uupuneena Zorua huutaa emonsa perään, jolloin Zoroark havahtuu ja onnistuu karkaamaan häkistään Kodain tukikohdasta. Matkalla pienokaisensa luokse Zoroark kohtaa kaupungin suojelijat, oikeat Raikoun, Entein ja Suicunen, jotka hyökkäävät sen kimppuun luullen tämän olevan kaiken pahan alku ja juuri. Zoroarkin taistellessa legendaarisia Pokémoneja vastaan, Ash ystävineen onnistuvat pelastamaan Celebin Kodain kynsistä ja vievät tämän Karlin isoisän pajalle. Sisällä kumppanukset miettivät seuraavaa siirtoaan, jolloin Rowena huomaa Kodain kiertäneen jo kaikki kaupungin kellot läpi löytämättä aikavääristymää. Kellot ovat Karlin isoisän käsialaa, ja hän muistaa, että yksi kello on vielä jäljellä - se sijaitsee Pokémon Baccer-stadionin liepeillä. Ystävykset pyrkivät suuntaamaan sinne, jotta Celebi saa aikavääristymän poistumaan, ennen kuin Kodai löytää sen. Rowena, Karlin isoisä ja Tammy suuntaavat puolestaan Zoroarkin avuksi, ja onnistuvat pysäyttämään tarukoirien hyökkäykset kohti Zoroarkia.

Ash ystävineen saapuvat lähelle stadionia, kun Kodai ja Goone ilmestyvät paikalle. Dawn ja Brock jäävät hoitelemaan Goonen, jolloin Ash jatkaa matkaansa yksin. Kodai seuraa tiukasti Celebin perässä, ja saa tämän pysäytettyä. Celebi osoittautuukin olevan Zorua, joka käytti illuusiokykyjään. Ash ja oikea Celebi ovat tällä välin saavuttaneet aivan stadionin reunan, kun Kodai yllättää jälleen. Hän saa joukon pysäytettyä, ja lähestyy aikavääristymää, kun Zoroark ilmestyy. Taistelusta uupuneena Zoroarkista ei ole vastusta Kodaille, jolloin tämä pääsee imemään energian aikavääristymästä.

Kun kaikki toivo tuntuu hävinneen, Zoroark virnistää ja aika alkaa vääristyä. Käy ilmi, ettei Kodai ole lähelläkään oikeaa aikavääristymää - kaikki olikin Zoroarkin luomaa illuusiota! Karl ystävineen saapuvat paikalle, ja Kodai jää alakynteen. Hän yrittää karata stadionille, jonne läsähtää uupuneena. Samaan aikaan Zoroark lyyhistyy elottomana maahan. Epätoivoinen Zorua luo illuusion kodistaan ja huutaa emonsa perään. Celebi lennähtää aikavääristymän sisään, ja palaa pian takaisin täynnä eloa ja voimaa. Se käyttää voimiaan Crown Cityn entisöintiin ja Zoroarkin parantamiseen. Tämän jälkeen Celebi hyvästelee joukon ja valmistautuu matkustamaan ajassa ja sulkemaan aikavääristymän.

Tilanteen rauhoituttua Ash ystävineen ovat satamassa. He vilkuttavat laivan kannella oleville Rowenalle ja Karlille, sekä illuusion luoneille Zorualle ja Zoroarkille, jotka siirtyvät matkaamaan yhdessä kohti omaa, rauhallista kotisijaansa.


Pikachu-lyhytelokuva

Pikachu's Strange Wonder Adventure

LYHYTELOKUVAN TÄHTI-POKÉMONIT

ピカチュウのふしぎなふしぎな大冒険, Pikachu's Strange Wonder Adventure
Ei esitetty USA:ssa
Ei esitetty Suomessa
Lyhytelokuvan juoni: (*spoilerivaara*)
Pikachu ja Piplup ystävineen leikkivät kaupungin kujilla. Kukin leikkii tavallaan, ja Pikachu ja Piplup tykästyvät erityisesti vanhaan autonrenkaaseen. Leikit karkaavat kuitenkin käsistä, kun rengas irtoaa ja lähtee rullaamaan omia menojaan. Pikachu ja Piplup ajautuvat renkaan mukana pois ystäviensä luota. Rengas jatkaa pysäyttämätöntä matkaansa, kunnes taivaalta tulee esiin F-kirjaimen muotoinen Unown, joka pysäyttää renkaan, lennättäen samalla Pikachun ja Piplupin ilmaan. Pudottuaan takaisin maankamaralle, Unown yrittää selittää Pokémoneille, että on eksyksissä. Pikachu ja Piplup eivät ymmärrä sanaakaan, mutta paikalle saapuva Skitty tietää, minne mennä, ja näinpä Pokémon-joukko lähtee matkaan. Sivukujalla kuunnellut Meowth tovereineen lähtee seuraamaan Pokémoneja, tavoitteenaan ansaita rahaa Unownilla ja tämän harvinaisella kotiseudulla.

Pokémonit kulkevat kaupungin viemäristössä, kunnes saapuvat umpikujaan, jonka seinässä on erimuotoisia nappeja. Skitty ja Pikachu painavat kahta ensimmäistä nappia, kunnes Meowth keskeyttää Pokémonien touhut ja vaatii päästä mukaan joukkoon. Piplup ei vakuutu, jolloin Meowth pyrkii nappaamaan Unownin, mutta osuukin samalla viimeiseen nappiin. Tämä aukaisee seinämään portaalin, joka vie toiseen ulottuvuuteen. Paitsi Pikachun ja Meowthin Pokémon-joukot, niin myös lähistöllä olleet Marill ja Croagunk imaistaan sisään toiseen ulottuvuuteen.

Pokémonit päätyvät ihmeelliseen paikkaan, jossa eteneminen tapahtuu hyppimällä leijuvilta tasanteilta toisille. Piplup innostuu etenemään, mutta putoaakin tasanteelta alas tyhjyyteen. Piplupin onneksi se putoaakin takaisin samalle tasanteelle, sillä tässä ulottuvuudessa suunnat ja paikat ovat vääristyneet. Pikachu ystävineen huomaavat Meowthin tulevan perässä, mutta Marill aiheuttaa Meowthin joukolle harmaita hiuksia laulamalla nämä uneen, antaen Pikachun joukolle hieman etumatkaa.

Matka jatkuu tasanteelta toiselle, kunnes Pokémonit hyppäävät jälleen uudesta portaalista sisään. Pokémonien tulee jälleen hypätä tasanteelta toiselle, kunnes ne lopulta päätyvät erämaaalueelle. Kauhukseen Pikachu ystävineen huomaavat Meowthin ja tämän tovereiden olevan tässä ulottuvuudessa jättiläismäisiä. Meowthin joukko lähtee pienoisten Pokémonien perään, kunnes ulottuvuus vaihtuu jälleen. Tällä kertaa Pikachun joukko on puolestaan kasvanut jättiläismäiseksi, jolloin Meowth ystävineen ovat alakynnessä. Kinastelun jälkeen Pokémonit päätyvät vehreälle alueelle, jossa legendaariset Uxie, Mesprit ja Azelf tarjoavat Pikachulle ja tämän ystäville omenoita. Meowth tovereineen saa puolestaan tyytyä - jälleen - Marillin unettavaan laulantaan.

Lopulta Pokémonit päätyvät lähelle Unownin kotipaikkaa. Niiden tulee matkata ylöspäin leijailevia tasanteita, mutta matkan puolivälissä Pokémonit putoavat alas tyhjyyteen. Pian Deoxys ilmestyy paikalle ja auttaa Pokémonit perille asti. Joukko kohtaa muita Unowneja, jotka ovat iloisia kadonneen lajitoverinsa paluusta. Pokémonit leikkivät keskenään jonkin aikaa, kunnes Pikachu ja Piplup kertovat kaipaavansa kotiin. Unownit auttavat Pokémoneja siirtymään portaalista takaisin omaan maailmaansa, ja perässä seuraavat myös Meowth kavereineen, sekä Marill ja Croagunk.

Päivä jatkuu leikkien tuttujen Pokémon-ystävien kanssa, kunnes illalla Pokémonit saavat nauttia raikuvasta ilotulitusesityksestä.


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.