Elokuvat


Pokémon - Mewtwon vastaisku


Pokémon - Mewtwon vastaisku

ELOKUVAN TÄHTI-POKÉMONIT

ミュウツーの逆襲, Mewtwo's Counterattack ~ 1998
Pokémon the First Movie - Mewtwo Strikes Back ~ 1999
Pokémon - Mewtwon vastaisku ~ 2000
Elokuvan juoni: (*spoilerivaara*)
Giovanni, Rakettiryhmän johtaja, onnistuu kloonaamaan Pokémonin Mewin fossiilista tiedemiesten avulla. Hän on luonut Mewtwon. Mewtwon herätessä laboratoriosta se kysyy kuka se on, mikä se on ja mistä se on tullut. Dr. Fuji, Mewtwon luoja, kertoo Mewtwon olevan ihmisten luoma olento, pelkkä klooni. Mewtwo tulistuu, koska sitä pidetään pelkkänä projektin lopputuloksena eikä oikeana elävänä Pokémonina. Mewtwo tuhoaa laboratorion vain kohdatakseen Giovannin, joka tarjoaa Mewtwolle tilaisuutta hyödyntää uskomattomia voimiaan.

Mewtwo puetaan haarniskaan ja sitä käytetään häikäilettömästi hyväksi Rakettiryhmän rikollisiin toimiin. Pian Mewtwo kyllästyy ja karkaa Giovannin käsistä. Se palaa sille kyseiselle saarelle, missä se alunperin luotiin. Mewtwo vannoo kostoa kaikille niille, jotka ovat häirinneet sen elämää. Todistaakseen olemassaolonsa Mewtwo haluaa tuhota Pokémonin, josta se sai alunperin alkunsa: Mewn.

Ash, Misty ja Brock nauttivat lounasta samalla kun Mewtwo tarkkailee heitä - kuten myös Rakettiryhmä. Yllättäen Dragonite saapuu ystävysten luokse ja toimittaa heille erikoisen kutsun saarelle nimeltä New Island. Kumppanukset matkaavat PokéCenteriin huomatakseen muitakin saarelle lähteviä kouluttajia. Merellä riehuu voimakas myrsky, mutta se ei estä kouluttajia suuntaamasta kohti New Islandia.

Kun Ash sekä muut saapuvat vihdoin saarelle, he kohtaavat Mewtwon. Mewtwo kertoo kouluttajille ihmisten olevan heikkoja ja röyhkeitä hallitessaan maailmaa, mutta ihmettelee myös Pokémonien motiiveja, koska ne ovat lyöttäytyneet ihmisten seuraan. Mewtwo johdattaa kouluttajat suurelle stadionille kamppaillakseen heitä vastaan omilla klooni-Pokémoneillaan. Ashin ja muidenkaan kouluttajien Pokémoneista ei ole niihin mitään vastusta. Mewtwo ilmoittaa kloonaavansa kouluttajien Pokémonit ja lähettää matkaan joukon erikoisia Poképalloja, jotka kaappaavat kouluttajien Pokémonit kloonaamista varten. Ashin Pikachu on viimeinen pallolta selviytynyt ja yrittää päästä karkuun. Ash puolustaa Pikachua, mutta lopulta se vangitaan palloon. Ash kaappaa kiinni pallosta ja seuraa sitä läheiseen laboratorioon.

Laboratoriosta löytyy laite, joka alkaa kloonaamaan juuri kaapattuja Pokémoneja. Ash estää pallon, jossa Pikachu on, joutumista koneeseen ja samalla aiheuttaa siihen oikosulun. Samaan aikaan ne Pokémonit, jotka ehdittiin jo kloonata, suuntaavat kohti luojaansa Mewtwota. Mewtwo vaatii saada tietää laitteen oikosulun aiheuttajan, ja Ash ilmestyy paikalle. Lähistöllä leijaileva Mew kuulee voimakkaan hälinän ja ilmestyy sekin Mewtwon eteen vannoten, ettei yksikään klooni pysty voittamaan alkuperäistä, viitaten myös itseensä ja Mewtwohun. Mewtwo tulistuu ja aloittaa taistelun Mewta vastaan. Myös klooni-Pokémonit alkavat ottelemaan alkuperäisiään vastaan.

Ash kauhistuu nähdessään kaiken tämän, ja juuri kun Mewtwo ja Mew valmistautuvat viimeisiin iskuihinsa, Ash ryntää Pokémonien väliin. Sekä Mewtwon että Mewn voimakkaat iskut osuvat Ashiin muuttaen hänet kiveksi. Ottelustadion hiljenee järkytyksestä, ja Pikachu yrittää elvyttää Ashia hyökkäyksillään. Huomatessaan Ashin elettömyyden, Pikachu alkaa vuodattaa kyyneleitä, ja pian myös kaikilla muilla Pokémoneilla alkaa kyyneleet virtaamaan. Kyyneleet herättävät Ashin taianomaisesti henkiin.

Mewtwo pistää tämän liikuttavan tapahtuman merkille ja toteaa, että voimakkuudella ei ole loppupeleissä mitään väliä: molemmat, sekä alkuperäiset että kloonit, ovat yhtä arvokkaita. Mewtwo kertoo Ashille etsivänsä paikan, jossa voi elää rauhassa klooni-Pokémoniensa kanssa. Lähtiessään Mewtwo pyyhkii tapahtumien muistot kouluttajien mielistä. Ash ja kumppanit heräävät pian laiturilta ilman mitään muistikuvia New Islandin tapahtumista, kun Mewtwo siirtyy jatkamaan elämäänsä uusin arvoin.


Pikachu-lyhytelokuva

Pikachun loma

LYHYTELOKUVAN TÄHTI-POKÉMONIT

ピカチュウのなつやすみ, Pikachu's Summer Vacation ~ 1998
Pikachu's Vacation
Pikachun loma
Lyhytelokuvan juoni: (*spoilerivaara*)
Ash, Misty ja Brock jättävät Pokémoninsa viettämään päivää Pokémoneille tarkoitettuun teemapuistoon. Pokémonien saavuttua puistoon, kaikki ryntäävät eri teille leikkimään - paitsi Pikachu, Squirtle, Bulbasaur ja Psyduck, jotka joutuvat vahtimaan pientä Togepia. Togepi on nälkäinen ja vollottaa nälästä, kunnes Squirtle huomaa puussa roikkuvan omenan ja pyrkii antamaan tämän Togepille. Psyduck ehtii kuitenkin pistää omenan poskeensa. Tämäkös surettaa Togepia vielä enemmän, mutta Bulbasaur keinuttaa pienokaisen uneen.

Togepi nukahtaa, mutta herää pian neljän Pokémonin ääneen: Raichun, Cubonen, Marillin ja Snubbullin. Pikachu pyytää Pokémoneja olemaan hiljempaa, mutta nelikko ääntelee vielä kovemmin. Togepi suuntaa puunrungolle, joka alkaa pyörimään ja päätyy lopulta läheiseen uima-altaaseen. Togepi pääsee turvallisesti puunrungolta Pikachun valvovan silmän alle.

Squirtlella ja Bulbasaurilla on ongelmia kovaäänisen Pokémon-nelikon kanssa. Pokémonit alkavat kisata keskenään teemapuiston herruudesta. Squirtle ja Marill aloittavat uintikisalla, jonka Marill voittaa Squirtlen suureksi yllätykseksi. Kisailu jatkuu, mutta Pikachu ei kestä enempää. Kaiken kukkuraksi Raichu alkaa kiusaamaan Togepia päästelemällä pieniä kipinöitä poskistaan, jotka pelottavat Togepia. Pikachu halaa pienokaista, mutta lopulta molemmat, sekä Pikachu että Togepi, saavat Raichulta kunnon sähköiskun. Pikachu tulistuu ja liittyy itsekin kisailuun, aloittamalla kunnon voimamittelön Raichun kanssa. Posket vastakkain Pikachu ja Raichu aiheuttavat sekasortoa, herättäen muun muassa Rakettiryhmän Meowthin, Arbokin ja Weezingin sekä astuen Charizardin hännän päälle. Tästä vihastuneena Charizard alkaa jahtaamaan kaksikkoa, mutta ne ovat sille liian nopeita. Lopulta voimamittelö päättyy, kun Snorlax tekee siitä lopun. Hälinän keskellä sekavaksi tullut Charizard saa päänsä jumiin kiipeilytelineeseen.

Pikachu ja muut Pokémonit yrittävät vetää Charizardin päätä ulos telineestä, mutta Charizardin panikointi vaikeuttaa asiaa. Kun Charizard alkaa vuodattamaan kyyneleitä, Pikachu pyytää apua kovamaineiselta nelikolta, joka tähän asti seurasi vain vierestä. Kaikki muut nelikon jäsenet tulevat apuun, paitsi Cubone, jonka luonteeseen kuuluu vain itsestään huolehtiminen. Myöhemmin Cubonekin tarjoutuu auttamaan ja lopulta Charizard saadaan irti telineestä - yhteisvoimin.

Pokémonit korjaavat yhdessä myös vaurioituneen telineen ja pitävät loppupäivän hauskaa keskenään. Auringonlaskun aikaan Pokémonien kouluttajat kutsuvat niitä takaisin. Pikachu palaa Ashin luokse, mutta ennen sitä kättelee Snubbullia uuden, monen mutkan kautta muodostuneen ystävyyden johdosta.


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.