Blogi


Vuosi 2014


31.12.2014 | 10:19
Vuoden viimeinen blogimerkintä, woop woop! Hyvää uutta vuotta siis kaikille, ja jouluja myös, kun en kiireiltäni ehtinyt sitäkään kenellekään toivottaa!

Ensin haluan kiittää kaikkia joulukalenteriin osallistujia! Yritellään Avrin kanssa selvittää tuo pistetilanne mahdollisimman pian, niin päästään voittajiakin palkitsemaan:) Itse tosin lähden tänään viettämään uutta vuotta toiselle paikkakunnalle, missä saatan viihtyä pitkälle viikonloppuun asti, niin varmaan venähtää vielä päivällä jos toisella paitsi kalenterin tulokset, niin myös minun ja Avrin välinen viimeinen rotation battle, sekä muutenkin MM:n päivitykset (Kuukauden Pokémon, kävijätilastot jne).

Vuosi 2015, mitähän se voisi tuoda tullessaan? Itse en koskaan tee uuden vuoden lupauksia, koska pyrin kyllä asettamaan saavutettavia tavoitteita ihan joka päivä, mutta ehkä jotain voisi silti vähän suunnitella... henkilökohtaiseen elämään kaipaisi tietysti jotain mojovaa uudistusta, mutta Munchlax Maniankin suhteen olisi kiva saada jotain vipinää! Olisiko teillä siellä ruudun toisella puolen mitään ajatuksia tai ideoita, mitä haluaisitte sivulla nähdä? Ajattelin ehkä ensi vuonna tuoda taas jonkinlaiset awardit kehiin, vaikka aika samoinahan nämä Pokémon-fanisivut tänäpäivänä ovat pysyneet kuin pari vuotta sitten!

Yhtenä aikomuksena on kuitenkin päivittää palvelin ja kuvat sekä tekstit koko sivun osalta, kun aikaisemmin jotkut sivut eivät tuntuneet toimivan kunnolla. Ja jotkut tekevät sitä edelleenkin. Osan sivuista olen päässyt jo korjaamaan, mutta pääosa osioista on vielä työn alla, niin se tulee olemaan mulle jonkinlainen projekti ainakin joksikin aikaa. Mitään näkyvää siitä ei varmaan teille irtoa, mutta minua se auttaa paljonkin, sillä pystyn paljon helpommin ylläpitämään sivua kun teen nämä pienet koodipohjaiset muutokset!

Nauttikaahan vuoden 2014 viimeisestä päivästä kunnolla ja otetaan avosylin vastaan vuosi 2015! Itse ainakaan en malta jättää tätä mokomaa vuotta taakseni:D

p.s. muistakaa, että PokéVote rullaa viikoittain tuttuun tapaansa! Viime viikolla tosin vähän venähti tuo ehdokkaiden vaihto, mutta nyt ollaan taas aikataulussa:) Äänestämään vaan!


21.11.2014 | 14:39
Hei ystävät!

Ajattelin vain tulla antamaan pienen ilmoituksen... nimittäin tänä vuonna Munchlax Maniassa laitetaan pystyyn jälleen joulukalenteri, kuten aikaisempina vuosina! Tänä vuonna kalenteri on kuitenkin hieman erilainen kuin aikaisemmat kalenterit, mutta jonkinlaista pientä aktiviteettia on kävijöille luvassa. Kannattaa siis pysyä kuulolla, kun pääsemme joulukuun puolelle reilun viikon päästä!

Munchyn kuulumiset ovat muuten pysyneet aina samanlaisina (ja tylsinä). Odotan innolla ensi viikolla julkaistavia Pokémon Omega Ruby- ja Alpha Sapphire-pelejä, joista OR:n itselleni jo ennakkotilasin ja odottelen, josko se saapuisi postissa vähän etuajassa (turha luulo!). Kuitenkin odotella vielä saapi, vaikka sormet syyhyävät jo pelaamaan. Vähän olen kateellinen rapakon toiselle puolen Amerikkaan, missä pelit julkaistiin tänään. Pöh. Sielläpäin saavat nauttia myös Super Smash Bros. Wii U:sta, kun Eurooppa joutuu sitäkin odottelemaan vielä ylimääräisen viikon!

Noh, pianhan se odotus palkitaan! Nyt Munchy lähtee viikonlopun viettoon big cityyn Helsinkiin, mutta tosiaan, joulukalenteri käynnistyy sitten heti 1. joulukuuta!

P.S: Olen itse pannut merkille, että silloin tällöin jotkut sivun elementit tai kuvat latautuvat hitaasti tai eivät lataudu ollenkaan! En tiedä, käykö muillekin näin, mutta todennäköisesti ainakin joku on huomannut saman. En tiedä yhtään mistä se johtuu ja olen yrittänyt korjata asiaa tuloksetta. Kuvani ovat erillisellä palvelimella, niin siellä lienee syy. Onneksi ne kuitenkin suurimmaksi osaksi näkyvät. Ei siis huolta. Jos teille eivät kuvat tai muut elementit näy, niin odottakaa vain kotvan aikaa, ja ladatkaa sivu uusiksi, niin pitäisi näkyä!


30.8.2014 | 21:08
Kesä tuntuu loppuneen jo viikkoja sitten, vaikka elokuutahan tässä vielä vietellään, vaikkakin sen viimeisiä päiviä. Kun parin päivän päästä syyskuu koittaa, niin olisiko silloin virallisesti syksy? Tuntuu, että se olisi jo nyt, kun on niin kylmät kelit, hrr...

Mutta hei vaan kaikille, taas pitkästä aikaa! Ihan ensimmäiseksi täytyy sanoa, tuttuun tapaan, että "anteeksi kun ollut niin hiljaista ja plaaplaaplaa...." - mutta niinhän se tuppaa välillä olemaan haha! Itseasiassa minulla on hyvä (teko)syykin tälle, nimittäin tuo uskollinen läppärini meni ja teki viimeisen temppunsa, ja lopulta siis simahti. En yrittänytkään korjata sitä enää, se oli nimittäin temppuillut jo niin kauan, että oli vain ajan kysymys, että milloinka se sitten lopulta hajoaa. Ja nyt se sen vihdoin teki. Melkein viisi vuotta jaksoinkin tuon kanssa tapella, se on jo aika hyvä ikä läppäriksi! Sain sillä kyllä ihan hyvin hommat hoidettua jos vain kärsivällisyyttä riitti, mutta sekin osoittautui välillä aika tuskaiseksi. Menköön kaatopaikalle nyt!

Mutta nyt on uusi kone alla, ja aijettä kuinka tämä toimii! En muistanutkaan, kuinka uusin teknologia voi saada minut näin onnelliseksi haha! Tällä jos jollain kelpaa työstää yhtä jos toistakin juttua! Siispä ajattelinkin joku päivä tässä paneutua taas MM:ään ja ainakin päivitellä vanhentuneita osioita tuttuun tapaan. Olen tosiaan edelleen työttömänä, eli aikaa on vaikka muille jakaa... mutta silti se ei tunnu riittävän mihinkään! Hassua. Ensi viikolla on kuitenkin monta monituista työhaastattelua, eli ehkäpä mä pian pääsen takaisin taas työn makuun ja kenties vaihtamaan paikkakuntaakin! Toivottakaa onnea, ilmoittelen varmaan taas täällä elämäntilanteestani parin kuukauden viiveellä haha!

Mutta hei, pölisin taas jotain turhia, ei tässä oikeastaan ole sattunut mitään erikoista Pokémonin kuin minkään muunkaan saralla. Palaillaan taas joskus, ainakin olette nyt tietoisia, että elossa ollaan edelleen, vaikkakin vähän pölyttyneenä ja piilossa (epä)aktiivisuuden varjossa...

P.S. Muistakaa, Pokémon X/Y:n omistajat, että nyt voitte ladata Poké Ball Pattern Vivillonin peleihinne! 8. syyskuuta asti on aikaa:)


29.6.2014 | 12:15
Mukavaa sunnuntaita kaikille! Toivottavasti kesä on lähtenyt kaikilla mukavasti käyntiin, ja esimerkiksi juhannus, ja muutkin juhlat (esimerkiksi mahdolliset lakkiaiset tai valmistujaiset) sujuivat kivasti!

Taas on vierähtänyt useampi kuukausi siitä, että olen tänne höpötellyt, joten ajattelinpa näin rennon sunnuntai-aamupäivän kunniaksi kertoa jälleen, että mitä minulle kuuluu. Aikaisemmin totesin elämäni olevan tosi "aikuista", mutta tällä hetkellä olen vaipunut taas pikkupenskan tasolle: asun tällä hetkellä jälleen vanhempieni luona, työt loppuivat eikä uutta hommaa ole vielä(kään) näkyvissä, ja muutenkin tuntuu, että vaan olla möllötän ja haahuilen. Ehkäpä voisin ottaa tämän kesän sitten loman kannalta, ja viimeistään syksyllä miettiä taas aikuisten asioita. Tavoitteena olisi kuitenkin paikkakunnan vaihdos, kiva työpaikka ja oma kämppä, toivotaan, että toteutuu. Ainiin, en päässyt mihinkään kouluunkaan, tosin se ei tullut lainkaan yllätyksenä (en lukenut sivuakaan pääsykoekirjoista haha).

Itsehän valmistuin viimeisimmästä koulustani jo jouluna, mutta juhlistin valmistujaisia tässä kesäkuun alussa, kuten yleensäkin niiden suhteen tehdään. Oli oikein mukavatarallaa. Juhannus puolestaan meni rennosti kaveriporukan kanssa vähän tuolla keskellä ei mitään, mutta ainakin saatiin ihailla kokkoa kaikessa rauhassa. Ensi viikolla olisi tarkoitus viettää ystäväni tupaantulijaisia, ja heinäkuun lopulla olisi sitten omat synttäribileet. Huisin hauskaa! Ajattelin, jos vaikka loppukesästä tai viimeistään alkusyksystä lähtisi reissuun jonnekin Suomen ulkopuolelle - kovasti houkuttelisi lähteä ulkomaanmatkalle!

Tällä hetkellä mulla on tosiaan vapaapäiviä toisensa jälkeen, mutta silti tuntuu, että Munchlax Maniaan tarrautuminen tuottaa hankaluuksia. Enkä oikein tiedä, mitä tänne pitäisi tehdä haha! Ideoita on kyllä, mutta toteutus vaatisi sitten vähän liikaa. Ilmeisesti täällä kävijöitä kuitenkin riittää, ainakin kävijälaskurin mukaan. PokéVoteenkin tulee vielä mukavasti ääniä ja toisinaan jopa vieraskirjaankin eksyy viesti jos toinenkin. On aina huippua, että joku löytää tiensä tänne sivulle ja tykkää näkemästään! Teen tätä paitsi omana harrastuksena, niin toki myös teitä Pokémon-faneja varten (ja miksei muillekin yksilöille!). Saisitte vain olla vieläkin aktiivisempia esimerkiksi vieraskirjaan kirjoittamisen suhteen hehe!

Mutta niin, ehkäpä mä pikkuhiljaa alan taas työstämään tänne jotain, kunhan saan inspiraatiota. Tai jos en muuta, niin päivittelen ainakin vanhentunutta tietoa ja vähän siistin ulkoasua taas asteen tyylikkäämmäksi. Tai jotain! Mutta hei, tällainen infopläjäys tähän väliin, katsotaan milloin saan seuraavan kerran aikaiseksi tulla tänne tyhjentämään aivoni...

P.S. Viime postauksessa mietiskelin, että hankinko sen Wii U-konsolin vaiko en, ja niinhän siinä kävi, että menin sen hankkimaan! Mario Kart 8 ja Zeldan Wind Waker ovat olleet kovassa pyörityksessä nyt, ja lisäksi piakkoin (?) kolahtaa postilaatikkoon vielä kaksi muuta must-have Wii U-peliä, nimittäin Donkey Kong Country: Tropical Freeze sekä Super Mario 3D World! Jihuu!


29.3.2014 | 11:20
Hei vaan rakkaat ystäväiseni!

Pienoista hiljaiseloa on täällä sivuston puolella ollut, ja syy siihen on Munchy-poloisen kiireet... ja ehkä myös pieni laiskuus ja innostuksen puute, hehe. Tuntuu, että elämä on nyt tosi "aikuista", kun pitää töissä istuskella päivät pitkät ja vapaa-ajaksi jäävät siis vain illat sekä viikonloput, jotka luonnollisesti haluaa sitten käyttää ihan muuhun kuin koneella istumiseen.

Mutta loppujen lopuksi mun tämänhetkinen elämä on aika yksinkertaista ja tylsää, vaikka tuntuukin, että on hirveästi kiirettä! En tiedä, viihdynkö kovin pitkään näin tasaisella maastolla - ehkäpä mun pitää kohta taas tehdä jotain radikaalia, eli lähteä vaikka ulkomaille... tai vaihtaa edes paikkakuntaa hetkeksi! Tuossa viime viikonloppuna hain kyllä taas uusiin kouluihin - jos vaikka sattuisi pääsemään jonnekin sisään - vaikka en kyllä tiedä innostaako enää opiskella kun sain tuon yhden tutkinnon vasta suoritettua.

Tämä viikoloppu on kohdallani täysin vapaa, niin ajattelinpa vihdoin istahtaa tähän koneen äärelle ja edes vähän työstää MM:ää päivittämällä jotain vanhoja juttuja uuteen uskoon. Ja lisäksi raapustelen tännekin taas jotain, ettei tämäkään pysy kovin kauaa hirveän hiljaisena:D Mutta hei, ehkäpä asiat alkaa rullaamaan taas pikkuhiljaa itse kullakin!

p.s. Nyt kun olen vähän tuota rahaa saanut kerättyä, niin ajattelin, josko tuon Nintendo Wii U:n menisi ostamaan. Onko kellään kävijöistä kokemusta kyseisestä konsolista: suosittelisitteko vaiko ettekö? Jättäkää kommenttia vieraskirjaan, niin tiedän, olisikohan se rahojen arvoinen ostos!


17.1.2014 | 13:16
Huhheijakkaa ja tervepä vaan!

Suuret pahoittelut siitä, että täällä on ollut _äärimmäisen_ hiljaista, mutta tosiasia on se, ettei mitään ole oikeastaan tapahtunutkaan! Siis sellaista, jota tänne MM:ään voisi lisäillä. Omassa elämässä taas on kiireitä siihen malliin, että oksat pois: valmistuin vihdoin ja viimein koulusta ja olen tässä touhunnut niiden viimeisten asioiden parissa, jotka tuohon valmistumiseen vaaditaan. Lisäksi sain töitä toiselta paikkakunnalta, niin muuttohommissa on mennyt myös jokunen tovi - ja koska olen niin saamaton, niin teen kaiken mahdollisimman hitaasti ja vaikeimman kautta of course. Pianhan ne työtkin sitten alkavat, tosin sen uskoisin olevan vähän rennompaa aikaa, kun ei tarvitse kuin päivisin tehdä hommia ja iltaisin tyhjentää aivonsa.

Ärrrsyttävää, kun se Pokémon Bankin julkaisu jäi sitten tekemättä tänne Eurooppaan (ja muuallekin). Outoa, kun sen uudelleenjulkaisusta ei ole puhua pölisty sanaakaan. Toivottavasti se pian taas ilmestyy meille ladattavaksi, tahtoisin niin päästä siirtelemään niitä muutamia leguja sun muita kallisarvoisia Pokémonejani X:ään ja täyttämään PokéDexinkin siinä sivussa!

Tänään mulla on ollut vapaa aamu ja päivä on muutenkin vapaa (tavaroideni pakkaamista lukuunottamatta) ja mietiskelin, että mitähän ihmettä tänne MM:ään voisi keksiä. Osiot ovat aika lailla ajan tasalla, joten niitäkään en voi oikein päivittää. Mulla on tietysti muutama ikivanha ikuisuusprojekti, joita voisin jatkaa, mutta tahtoisin ehkä kehitellä jotain uutta. Ajattelin ehkä jonkinlaista Pokémon-manga -osiota, tai Trading Card Game -juttua - ihan vaan, jotta sivusta tulisi vieläkin kattavampi - mutta mulla itsellä ei ole oikein henkilökohtaista kokemusta noista kummastakaan, eikä näin ollen juurikaan tietoa niistä. Mulla olisi myös yksi awardi-tyyppinen juttu mielessä, vähän kuin ammoinen Kuukauden Kultainen Poképallo, joten jos sellainen teitä kiinnostaa, niin voin kehitellä sitä eteenpäin. Kertokaa te, mitä haluaisitte sivuille lisättävän, esim. vieraskirjan tms kautta:)

p.s. muistakaa myös äänestää PokéVotessa, on tullut harmillisen vähän ääniä nyt:(


1.1.2014 | 11:29
Hyvää uutta vuotta 2014 kaikille tasapuolisesti!

Huh, vuoden 2014 ensimmäinen päivä! Ei tunnu yhtään miltään, heh, kuten ei eilinenkään - ihan tavallinen päivä muiden joukossa. Mutta kun tarkemmin alkaa ajattelemaan, niin onhan tää aika erikoista, kun on taas yksi vuosi takana. Viime vuoden piti olla itselleni jollain tapaa mullistava, ja olihan se vähän, mutta ei tarpeeksi. Olkoon se siis sama "lupaus" myös tälle vuodelle, katsotaan, kuinka mullistava tästä tulee:) Tekikö kukaan teistä mitään erikoisia lupauksia?

Ajattelin vähän muistella kulunutta vuotta erityisesti Munchlax Manian ja Pokémonin näkökulmista.

Munchlax Maniassa ei paljon suurempia tapahtunut viime vuoden aikana. Helmikuussa koettiin pieni muodonmuutos, kun ulkoasu muuttui nykyiseen. Samassa kuussa jaettiin myös vuonna 2012 pyörineen äänestyksen pohjalta Vuoden Platinainen Poképallo, jonka voitti Pokémonhoitola Tuulen Vihellys. Ehkäpä voisin jossakin vaiheessa pistää pystyyn samankaltaisen kampanjan uudestaan, miltä kuulostaisi? Huhtikuussa Munchlax Mania täytti jo 6 vuotta, vaikka ikäähän olisi vielä enemmänkin jos ihan ne alkutaipaleen epätoivoiset sivukyhäelmät laskettaisiin mukaan. Kesä ja syksy menivät pääosin vain joitakin osioita muokatessa ja erityisesti uutisia päivitellessä - eräät tietyt, hypetetyt Pokémon-pelit kun tekivät tuloaan... vuosi huipentui ennätyksellisen vilkkaaseen joulukuuhun, joka sisälsi innovatiivisen ja (olevinaan) hauskan joulukalenterin. Joulukuusta vain sen verran tahdon mainita, että tuon kuukauden sisällä kävijöitä kävi yli tuhat, joka on melkoinen määrä tämmöiselle pikkusivustolle! Aikaisempien vuosien kuukausina määrä on hädin tuskin yltänyt yli viiden sadan, joten nyt tehtiin totta vie ennätys. Kiitos teille, kävijät:)

Ajattelin myös laskea yhteen sen kokonaismäärän kävijöistä, joita sivulla on käynyt vuosien varrella. Kävijmääriä alettiin tosin keräämään kunnolla vasta vuonna 2010, joten useampi vuosi on tuota ennen tilastoimatta. Lisäksi en ole täysin varma, miten luotettava tuo laskurisysteemi on, mutta anyway:
Vuoden 2010 toukokuusta aina joulukuuhun 2013 uniikkeja kävijöitä MM:ssä on käynyt yhteensä 9692. En tiedä onko tuo kenellekään muulle iso summa, mutta se lähentelee jo kymppitonnia niin, että meikäpoika on ainakin tosi iloinen! Sehän on jo pienen kaupungin verran! Ja nämä ovat tosiaan uniikkeja, yksittäisiä kävijöitä.

Pokémonin saralla vuosi 2013 oli merkittävä jos ei muun takia, niin ainakin kuudennen sukupolven vuoksi. Pokémon X ja Y saapuivat kauppojen hyllyille lokakuussa, mutta jo heti tammikuusta alkaen alkoi vuotaa vähitellen tietoa uudesta generaatiosta. Kuukausittain saikin sitten olla jotain uutta uutisoimassa:) Näiden pelien lisäksi Pokémon koki muutoksia esimerkiksi animessa, kun viimeinen B&W-kausi (Decolora Islands Japanissa, englanniksi sitten Adventures in Unova and Beyond) lähti pyörimään ja vaihtui sitten loppuvuodesta uuteen XY-animeen. Lisäksi kesällä sai ensi-iltansa kaikkiaan 16. Pokémon-leffa, Genesect and the Legend Awakened. Elokuvien maailmaa päästiin jatkamaan myös aivan loppuvuodesta, nimittäin joulukuussa annettiin vähän osviittaa tänä kesänä julkaistavasta 17. leffasta. Myös pelien saralla saatiin X:n ja Y:n lisäksi muutakin ajateltavaa: huhtikuussa julkaistiin Japanissa Pokémon Rumble U, joka rantautui Eurooppaan elokuussa.

Pelirintamalla omat henkilökohtaiset kiinnostuksen kohteeni pyörivät tiukasti Nintendo Wii U-konsolin ympärillä. Ehkä tämänkin voisi laskea lupaukseksi, mutta olen päättänyt kerätä rahat kasaan ja hankkia kyseisen konsolin itselleni. Tämä mahdollistaisi esimerkiksi sellaisten pelien kuin Super Mario 3D World, Mario Kart 8, Donkey Kong Country: Tropical Freeze ja Super Smash Bros. For Wii U -pelien hankinnat! Noista viimeisin on itselleni kiinnostavin. Toivotaan, että rikastuisin edes hieman tämän vuoden aikana, jotta voisin tämän toteuttaa:D

Ihan jees vuosi takana, ainakin näin nettisivujen ja pelien maailmassa. Toivottavasti tulevasta vuodesta tulee yhtä hyvä, ellei parempi! Kivaa uutta vuotta vielä kaikille!


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.